Anlık Bildirim

Yüzen rüzgar türbinleri temiz enerjide yeni trend olabilir

Yakın gelecekte temiz enerji üretimi alanında yeni trend olabilecek yüzden rüzgar türbinleri, sürdürülebilir enerji adına olumlu intiba bırakıyor. Peki bu sistem nasıl işliyor?

Yüzen türbinleri temiz enerjide yeni trend olabilir Tam Boyutta Gör

Hızlı küresel karbonsuzlaştırmanın ulaşılmaz olduğunu düşünen herkes, yüzen rüzgar türbini sektörüne bir göz atmalıdır. Yüzen rüzgar türbinleri, görünüşe göre son birkaç yılda birdenbire ortaya çıktı ve şimdiden büyük yükseliş gösteren yeni yeşil hidrojen trendine bağlandı. Bu sinir bozucu kripto para birimi spekülatörlerinin tüm temiz kilovatları emmesi çok kötü ama bu başka bir yeni trend ve bir başka solucan kutusu.

Konuyla yeni tanışanlarınız için, yüzen bir platforma bir rüzgar türbini yerleştirmek teknolojik olarak zor bir alıştırmadır ancak hızlı karbonsuzlaştırma açısından getirisi çok büyüktür. Yüzer platformlar, daha derin sularda ve/veya kıyıdan daha uzakta deniz tabanına bağlanabilir. Bu da kıyı topluluklarından gelen karşıt kuvveti en aza indirirken ana rüzgar hızlarından yararlanır.

Yeşil hidrojen, rüzgar türbinlerinden mümkün olan en fazla suyu sıkmak için devreye giriyor. Hidrojen, türbinleri çalıştırmak için yakılabilen veya elektrik üretmek için bir yakıt hücresine yerleştirilebilen sıfır emisyonlu bir yakıttır. Ancak şu anda, küresel hidrojen arzının neredeyse tamamı doğal gazdan geliyor. Bu değişecek elbette çünkü düşük maliyetli yenilenebilir enerji, hidrojen üretiminin ekonomisini alt üst ederek hidrojen gazını sudan elektrik akımıyla “ayırmayı” finansal olarak mümkün kıldı. 

Hidrojen, taşınabilir bir enerji depolama ortamı olarak hareket ettiğinden, rüzgar türbinlerinden veya güneş panellerinden gelen fazla enerjiyi kurtarmanın bir yolunu sağlar. Rüzgar türbinleri için durum özellikle güçlüdür, çünkü rüzgarlar genellikle elektrik talebinin düştüğü geceleri yükselir. Diğer sürdürülebilir hidrojen yolları arasında biyogaz, endüstriyel atık gaz, atık su ve atık plastikler yer alıyor. Ancak bu günlerde en çok dikkati "suyu bölme" işlemi çekiyor gibi görünüyor.

Yapılarını karbondan arındırmak isteyen endüstriler için büyük bir halkla ilişkiler sorunu haline gelen spekülatif kripto piyasası bankacılık, emlak, otomobil satışları ve diğer yüksek dolar sektörleri kripto para birimine meraklı hale geldi. Ancak kripto madenciliği sistemlerinin enerji tüketimi bir halkla ilişkiler sorunu artık onlar için.

Önde gelen küresel şirketler karbonsuzlaştırmanın tedarik zinciri aşamasına geçerken, kripto madencileri savunmasız durumda. Yenilenebilir enerjiye geçiş bir çözümdür ancak iklim eylemi için acil ihtiyaç bağlamında, küresel enerji talebi yüküne katkıda bulunan herhangi bir sektör, sorunun sadece karbonu temiz enerjiyle ikame etmeden ibaret olmadığını savunmak zorunda kalacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim