Anlık Bildirim

Marmara Denizi'nin yüzeyindeki müsilajın 3'te 2'si temizlendi

Neredeyse bir aydır devam eden Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizleme çalışmasında şimdiye kadar denizin yüzeyindeki müsilajın 3'te 2'sininin temizlendiği bildirildi.

Yüzeydeki müsilajın 3'te 2'si temizlendi

Geçtiğimiz bir ayda Marmara Bölgesi'nde yaşayan birçok insanın gündeminde olan Marmara Denizi'ndeki müsilaj, bugün verilen bilgilere göre yüzeyden 3'te 2 oranında temizlenmiş. Ancak bilindiği üzere müsilaj sadece yüzeyde değil, denizin 30 metre altına kadar ulaşmış. Bu anlamda da müsilajın balıkçılık üzerindeki etkisinin daha 2 yıl sürmesi bekleniyor. 

Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un söylediğine göre Marmara Denizi'nde müsilaj çalışması için 3 yıl gibi bir süre öngörülüyor. Ancak Bakan Kurum bunun 1,5-2 yıl gibi daha yakın bir zamanda halledilebileceğini söylemişti.

Yüzeydeki müsilajın 3'te 2'si temizlendi Tam Boyutta Gör

Öte yandan mesele yalnızca denizin nasıl görüldüğü değil, daha çok bölgenin ekosistemine nasıl etki ettiğiyle alakalı. Deniz hızlı temizlense bile bütün canlıların eskisi gibi orada var olması çok hızlı olmayacak gibi görünüyor. 

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Marmara Denizi'nde müsilajın 3'te 2 oranında azaldığını söyledi. Gazioğlu bu bilgiye uydudan aldıkları görüntülerle rahatça ulaşabildiklerini ifade etti. Gazioğlu'na göre müsilaj temizleme çalışması başlamadan önce Marmara Denizi %1 oranında müsilajla kaplıyken şu anda %0,3 oranında müsilaj bulunuyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim