Anlık Bildirim

Windows 10 yüklü cihaz sayısı 800 milyonu geçti

Yazılım devi Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile çalışan cihaz sayısının 800 milyon barajını geçtiğini duyurdu. Şirketin 1 milyar Windows 10'lu cihaz hedefine ulaşmasına az kaldı.
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin şu anda dünya genelinde 800 milyondan fazla aktif cihazda çalıştığını ve böylelikle 1 milyar Windows 10 kullanıcısı hedefine bir adım daha yaklaştığını duyurdu.
Yazılım devinin 2015'in Temmuz ayında yayınladığı işletim sisteminin, 800 milyon cihaza ulaşması neredeyse üç yıl sekiz ay sürdü. Şirket ilk başta Windows 10'un dünya genelinde 1 milyar cihaza kurulma hedefine üç yıl içinde ulaşmayı bekliyordu. Ancak bu hedef tutturulamadı.

Windows Lite geliyor

Microsoft, 2018'in Eylül ayı itibariyle 700 milyondan fazla cihazda Windows 10 kullanıldığını belirtmişti. Bu da işletim sisteminin altı aydan kısa bir sürede 100 milyon yeni kullanıcı kazandığını gösteriyor.
Yazılım devi şu anda Chromebook benzeri dizüstü bilgisayarlar ve çift ekranlı mobil cihazlar için yeni bir “Lite” işletim sistemi ile Windows 10 ekosistemini genişletmeye çalışıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6056 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yazılım, windows 10 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim