Anlık Bildirim

Doğaya olumsuz etkilerinden dolayı plastik kullanımının azaltılması için ücretsiz poşet dönemi sona eriyor.

2017 yılında Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hazırlanmış ve geçtiğimiz sene Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Mevzuata göre 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren marketlerde ve mağazalarda ücretsiz poşet verilmesi yasaklanıyor.

AK Parti’nin bugün Meclis’e sunduğu çevre ile ilgili değişiklikler içeren yasa teklifinde poşetlerden alınacak ücret bilgisine yer verildi. 1 ocak 2019’dan itibaren poşetler ücretsiz verilmeyecek, 25 kuruşa satılacak.

 

15 mikron ile 50 mikron arası kalınlıktaki plastik poşetler ücretlendirilecek. Yani satın aldığımız ürünleri taşımak için kullandığımız naylon poşetlerin tamamı ücretlendirilecek. Nakliyat, kuruyemiş gibi açık gıdaların hijyen amacıyla içine koyulduğu plastik paketlerin mikron değeri düşük olduğu için, bu paketlerden ücret alınmayacak. Marketler ve mağazalar dilerse file, kese kağıdı, bez çanta gibi ürünleri ücretsiz olarak verebilecek.

Avupa Birliği ile uyumlu ambalaj atıkları yönetmeliği kapsamında, ilerleyen yıllarda poşet kullanımının daha da azaltılmasına için daha caydırıcı yaptırımlar uygulanacak. 2019 yılında kişi başı yıllık poşet tüketim adedinin 90’u, 2025 yılında ise 40’ı aşmayacak şekilde önlemler alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22942 kez okundu.
107 kişi, toplam 127 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, avrupa birliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim