Anlık Bildirim

Dünyanın en eski hidroelektrik santrallerinden biri Bitcoin madenciliği yapacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan dünyanın en eski üç fazlı hidroelektrik santrali olan Mechanicville Elektrik Santrali ürettiği gücün bir kısmı ile Bitcoin madenciliği yapacağını duyurdu.

New York eyaletinin Albany şehrinde bulunan ve 1897 yılında kurulan ve dünyanın en eski üç fazlı hidroelektrik santrali olan Mechanicville Elektrik Santrali Albany Engineering Şirketi’nin CEO’su Jim Besha tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin madenciliği yapacak.

124 yaşındaki santral, 80’lerin sonunda kapanmış ancak büyük uğraşlar sonunda 2003’te tekrar açılmıştı.

124 yıllık elektrik santrali Bitcoin madenciliği yapacak Tam Boyutta Gör

En iyi Bitcoin madenciliği türü

Jim Besha’nın yaptığı açıklamaya göre santral, madenciliği ürettiği enerjinin bir kısmı ile bir “deneme” olarak gerçekleştirecek. CEO ayrıca yapacakları madenciliği yenilenebilir enerji kullanılacağı için “en iyi bitcoin madenciliği türü” olarak tanımladı. Besha, Bitcoin madenciliği yapıldığında normalde kazandıklarının üç katı daha fazla kazandıklarını da sözlerine ekledi.

124 yıllık elektrik santrali Bitcoin madenciliği yapacak Tam Boyutta Gör

Yapılması planlanan madencilik fikri New York’ta bulunan bir yasa tasarısının açıklanmasından sonra geldi. Tasarıya göre eyalette Bitcoin madenciliği çevre sorunları yüzünden yasaklanmıştı. Santralin ise yenilenebilir kullanacağı için bu karardan etkileyip etkilenmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim