Anlık Bildirim

14. nesil Intel Core işlemci ailesi ufukta görüldü

Henüz Rocket Lake işlemci ailesi satışa sunulmadı. Buna karşın daima yeni donanımlara meraklı donanımseverler sürücülerin satır aralarından ipuçları bulmaktan geri kalmıyor.

14. nesil Intel Core işlemci ailesi ufukta görüldü Tam Boyutta Gör

Mavi ekibin 14 nm+++ sürecini son defa kullanacağı Rocket Lake işlemcilerinin satışa sunulması sayılı günler kala nesiller sonraki yongaların ufukta belirmeye devam ediyor.

Comet>Rocket>Alder>Meteor>Lunar Lake

Intel’in Ethernet sürücüsü e1000e’yi güncellemesiyle gelen Lunar Lake için ilk destek yaması firmanın önümüzdeki nesillerde sunmayı planladığı işlemci ailesini gün yüzüne çıkardı. DDR5 destekli ilk masaüstü platform olması beklenen Alder Lake’i takip edecek Meteor Lake’ten sonra geleceği düşünülen Lunar Lake hakkında bilinenler şu anda oldukça kısıtlı.

14. nesil Intel Core işlemci ailesi ufukta görüldü Tam Boyutta Gör

Aynı zamanda Intel'in e1000e sürücüsüne yeni yongalarına destek eklediği tarihlerle bu yongalar arasında şimdiye kadar sabit bir süre olmadığı için Lunar Lake için herhangi bir tarih tahmini de zor. Dahası Rocket Lake e1000e'de hiç görülmedi bile.

Diğer taraftan bazı kaynaklar Intel’in Alder Lake’ten sonra Alder Lake Refresh olarak konumlandırılacak bir Raptor Lake ailesinde herhangi bir yerde ortaya çıkmamasına rağmen ısrarcı.

Lunar Lake’e geri dönecek olursak, Meteor Lake’te 7 nm’ye geçeceği tahmin edilen Intel’in rafine bir 7 nm tekniğini kullanması olası. Ek olarak Meteor Lake’te Redwood Cove çekirdeklerine geçileceğini de ekleyelim.

14. nesil Intel Core işlemci ailesi ufukta görüldü Tam Boyutta Gör

Son olarak bazı sızıntılarda daha önce Intel’in LGA 1700 soketini 3 nesil kullanacağına yer verilmişti. Dolayısıyla yeni bir LGA 1151 yolda diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim