Anlık Bildirim

150 bin güvenlik kamerası hacklendi: Tesla ve Cloudflare'ın görüntüleri açığa çıktı

Bilgisayar korsanları dünya genelindeki 150 bin güvenlik kamerasına yetkisiz erişim sağladı. Kurbanlar arasında Tesla ve Cloudflare gibi devlerin yanı sıra güvenlik kamerası şirketinin kendisi de var.

150 bin güvenlik kamerası hacklendi: Tesla ve Cloudflare'ın görüntüleri açığa çıktı Tam Boyutta Gör

Bilgisayar korsanları, birçok şirkete güvenlik kamerası hizmeti sunan Verkada şirketine siber saldırı düzenledi. Hackerlar'ın 150 binden fazla kameraya yetkisiz erişim sağladıkları bildiriliyor. Bunlar arasında hastaneler, hapishaneler, okullar, polis karakolları ve hatta Verkada'nın kendi ofisleri de var.

Siber saldırıdan Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi de nasibini aldı. Tesla fabrikaları ve depolarındaki 222 güvenlik kamerası da hacklendi. Ayrıca internet güvenliği ve içerik dağıtım şirketi Cloudflare'ın San Francisco, Austin, Londra ve New York'taki ofislerinde bulunan kameralar da yetkisiz erişim kurbanı oldu.

150 bin güvenlik kamerası hacklendi: Tesla ve Cloudflare'ın görüntüleri açığa çıktı Tam Boyutta Gör

Saldırının amacı açıklandı

Saldırının arkasında yer alan uluslararası hacker grubunun sözcüsü Tillie Kottmann amaçlarının görüntülü denetimlerin ne kadar yaygın kullanıldığını göstermek ve bu sistemlerin kolayca kırılabileceğini ispatlamak olduğunu belirtti. Kottmann yalnızca gerçek zamanlı kamera görüntülerine değil aynı zamanda tüm Verkada müşterilerinin video arşivlerine ve şirketin muhasebe kayıtlarına erişim sağlamayı başardıklarını da söylüyor.

Verkada olayla ilgili geniş çapta bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Şirket yetkisiz erişimleri önlemek için tüm iç yönetici hesaplarını devre dışı bırakmış durumda. Siber saldırı konusunda müşterilerini uyaran firma bu konuyla ilgili bir destek hattı açarak saldırıdan etkilenen şirketlere yardımcı olmaya başladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim