Anlık Bildirim

2017’de Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 2017'de yaklaşık 7 milyar dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım gerçekleşti. Yatırımların büyük bölümü Avrupa ülkelerinden yapıldı.

2017’de Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 2017’de Türkiye’ye 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım gerçekleşti. Bu yatırımlarda en fazla payı Avrupa ülkeleri oluşturdu. Avrupa ülkelerini Asya ve Amerika ülkeleri izledi.

Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye yapılan toplam yatırım 4,96 milyar dolar iken Avrupa’nın ardından Türkiye’ye doğrudan yatırımda en büyük paya sahip. Asya’dan ülkemize yapılan yatırım 1,73 milyar dolar ve Amerika’dan yapılan yatırım 214 milyon dolar olarak belirlendi.

En çok yatırım yapan ülke Hollanda

Türkiye’ye yatırımda yıllardır lider ülke konumunda bulunan Hollanda, 2017’de de liderliğini sürdürdü. Hollanda’nın yaptığı yatırım, toplam yatırımların yüzde 23,8’ini oluşturuyor. Hollanda yaptığı yatırımla Asya, Okyanusya, Amerika ve Afrika ülkelerinin yatırımlarını geride bıraktı.

Rusya'nın yatırımı ciddi oranda düşüşte

Yatırımların bir önceki yıla göre değişimini incelediğimizde İspanya’nın 1 milyar 133 milyon dolar yatırım artışı gerçekleştirdiğini ve en çok yatırım yapan ülkeler arasında ikinci sıraya yerleştiğini görüyoruz. En çok yatırım yapan üçüncü ülke ise Azerbaycan oldu.

Yatırımı en fazla azalan ülke ise Rusya oldu. Rusya’nın 2016’daki 723 milyon dolarlık yatırımı 2017’de 4 milyon dolara düştü. Sadece bir yılda Rusya'nın yatırımında 719 milyon dolarlık düşüş yaşandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7202 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim