Anlık Bildirim

2019'da dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası Toyota

Japon üretici, global pazardaki liderliğini 2019 yılında da sürdürdü. Satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 1,8 oranında artıran Toyota'nın bu başarısındaki en büyük rol yine Corolla'nın oldu.

2019'da dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası Toyota Tam Boyutta Gör

Japon otomotiv devi Toyota, 2019 yılına ilişkin satış rakamlarını açıkladı. Paylaşılan verilere göre Toyota, dünya otomotiv pazarında markalar bazındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Japon üretici, 2019’da global pazardaki satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 1,8 oranında artırdı. 8 milyon 683 bin 49 adetlik satış ve yüzde 10’u aşan pazar payıyla dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası oldu. Toyota, ilk 7 marka arasında önceki yıla oranla satışlarını artıran tek marka olarak dikkat çekti.

Corolla satışlarda başı çekti

Toyota’nın bu başarısında, yeni modellerle birlikte genişleyen ürün gamı ve hibrit versiyonlar etkisini gösterdi. Model bazında baktığımızda ise Japon markanın satış başarısında başı çeken model yine Corolla oldu. Üretime girdiği 1966 yılından bu yana toplamda 46 milyon satışı aşan Corolla, 2019’da bir önceki yıla oranla yüzde 4,1 artış göstererek 1 milyon 236 bin 380 adet satıldı.

Corolla, hibrit versiyonunun da büyük katkısıyla Türkiye'de de 19 bin 146 adetlik satış gerçekleştirdi. Türkiye'de Corolla satışları aynı zamanda Toyota'nın 2019 binek otomobil satışlarının yüzde 82'sini oluşturdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5102 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim