Anlık Bildirim

2020 Hyundai i20 tanıtıldı: Yepyeni tasarım ve hibrit motor

Dün sızdırılan fotoğraflar vasıtasıyla dış tasarımını gördüğümüz yeni i20 bugün tüm detaylarıyla karşımızda. Koreli üretici, yeni i20'nin iç mekanını, teknolojilerini ve motor seçeneklerini gösterdi.

2020 Hyundai i20 tanıtıldı: Yepyeni tasarım ve hibrit motor Tam Boyutta Gör

2020 Hyundai i20’nin deyimi yerindeyse evrim geçiren dış tasarımını dün sızdırılan fotoğraflar vasıtasıyla görmüştük. Yeni i20 bu kez teknik özellikleri ve iç mekan görseliyle karşımızda.

Yeni i20’nin ölçülerine baktığımızda selefine göre 5 mm uzadığını ve 30 mm genişlediğini görüyoruz. Ayrıca, tavanı 24 mm kadar alçalan yeni i20’nin aks mesafesi de 10 mm uzatılmış. Bu sayede arka yolcular için sunulan diz mesafesi artarken, yeni i20’nin bagaj hacminde de 25 litre artış (351 litre) yaşanmış. 2020 Hyundai i20’nin bu yeni görünümü, 17 inçlik alaşım jantlarla desteklenmiş.

Yeni i20’nin iç mekan görüntüsü şimdilik yalnızca çizimden ibaret olsa da pek çok detayı karşımıza çıkarıyor. Yeni i20’deki sportif direksiyonun hemen arkasında bizleri 10.25 inçlik dijital gösterge ekranı karşılıyor. Ortada ise konsolun içine gömülü olmayan, boyutları donanım seviyesine göre 8 veya 10.25 inç olarak değişen bilgi-eğlence ekranına yer verilmiş.

Yeni i20’nin ön konsolundaki hava menfezleri yatay şeritlerle birleştirilmiş. Bu sayede güzel bir bütünlük sağlanmış. Klima ayarlarının yer aldığı bölümün hemen altında ise akıllı telefonlar için kablosuz şarj ünitesine yer verilmiş. Arkadaki yolcular için sunulan USB girişleri, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği, LED ambiyans aydınlatması ve 8 hoparlörlü Bose ses sistemi de yeni i20’nin dikkat çeken donanımları arasında.

2020 Hyundai i20 tanıtıldı: Yepyeni tasarım ve hibrit motor Tam Boyutta Gör

Yeni i20'de hafif hibrit seçeneği

Gelelim yeni i20’nin motor seçeneklerine. Yeni i20’nin giriş seviyesinde 84 beygirlik 1.2 litre MPi dört silindirli üniteye yer verilmiş ve 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş. Onun üstünde ise 100 ve 120 beygirlik güç çıkışları bulunan 1.0 litre T-GDi turbo motor mevcut. 48 volt hafif hibrit sistem bu motorun 100 beygirlik versiyonunda opsiyon, 120 beygirlik versiyonunda ise standart olarak sunuluyor.

Yeni i20’nin 1.0 litre T-GDi motoru, 48 volt hafif hibrit sisteme sahip olduğunda 7 ileri DCT veya yeni geliştirilen 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (iMT) ile kombine edilebiliyor. Hafif hibrit sistemin tercih edilmediği 100 beygirlik 1.0 T-GDi motorda ise 7 ileri DCT ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri mevcut.

Yeni i20’nin sürücü asistan sistemleri de artırılmış. Hyundai SmartSense paketine dahil olan özellikler arasında kör nokta çarpışma uyarısı, yaya ve bisikletlileri algılayabilen ön çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi, arka çapraz trafik uyarı sistemi, sürücü dikkat uyarısı, navigasyon tabanlı hız sabitleme sistemi ve park asistanı yer alıyor.

Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretim bandına çıkan yeni i20’nin dünya lansmanı 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12207 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yeni i20 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim