Anlık Bildirim

2022 Formula 1 araçlarından ilk resmi görüntüler geldi

Yeni kurallar dahilinde geliştirilecek yeni nesil 2022 Formula 1 araçlarının ön gösterimi olarak tanıtılan prototipe baktığımızda aerodinamik açıdan pek çok değişiklik yapıldığını görüyoruz.

2022 formula 1 araçları ön tasarım Tam Boyutta Gör

Formula 1 tutkunları için merakla beklenen an sonunda geldi ve 2022 yılında kullanılacak olan yeni nesil Formula 1 araçlarına ilişkin ilk resmi görüntüler paylaşıldı.

2022 Formula 1 araçları

2017 yılından bu yana üzerinde çalışıldığı belirtilen yeni nesil Formula 1 araçları geliştirilirken birincil hedef sürücülerin birbirlerini daha yakından takip edebilmesi olmuş. Bu sayede rekabet seviyesinin artacağı ve araçların deyim yerindeyse 'tekerlek tekerleğe mücadele' edeceği ifade ediliyor.

Mevcut Formula 1 yarışlarındaki araçlar yapıları gereği arkalarında büyük bir aerodinamik düzensizlik oluşturdukları için bu durum geriden takip eden araç için ciddi bir yere basma kuvveti kaybına neden oluyor.

Formula 1'in araştırmasına göre mevcut araçlarda önündeki aracı üç boy geriden takip ettiğinde yüzde 35, bir boy geriden takip ettiğindeyse yüzde 47 gibi ciddi bir basma kuvveti kaybı yaşanıyor. Yapılan açıklamaya göre bu değerler yeni nesil araçlarda sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 18'e düşecek.

2022 formula 1 araçları arka tasarım Tam Boyutta Gör

Bu hedef doğrultusunda yeni araçların aerodinamik özelliklerinde ve genel gövde yapısında önemli güncellemeler yapılmış. Bu güncellemelerin yukarıda bahsi geçen aerodinamik düzensizliği azaltmakla kalmayıp geliştirme maliyetlerini de sınırlayarak sahadaki rekabeti biraz daha eşitleyeceği belirtiliyor. Öyle ki Motorsports ekibi yeni araçları ön kanat olmadan tasarlamayı bile düşünmüş fakat sonrasında bu fikirden vazgeçilmiş.

Yeni nesil Formula 1 araçlarının ön gösterimi olarak hazırlanan prototipe baktığımızda yukarıda bahsettiğimiz aerodinamik sebeplerden ötürü daha basit kanatlara sahip olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda ön kanat ve burun kısmı epey değişmiş. Ayrıca arka kanat ve sidepod kısmı da değişmiş. Sidepod'ların altına büyük difüzörler eklenmiş.

18 inç tekerleklerin kullanıldığı ve tekerlek kapaklarının geri döndüğü araçların süspansiyon, fren ve şasi tarafında yapılan iyileştirmeler de dahil edildiğinde ağırlığın 746 kg'dan 768 kg'a çıktığı belirtiliyor. Meydana gelen kazalar nedeniyle güvenliğin ön planda tutulduğu da açıklamadaki detaylardan. Bu kapsamda yeni araçların ön tarafta yüzde 48, arka tarafta yüzde 15 daha fazla çarpma kuvvetini absorbe edebilmesi sağlanmış.

Formula 1 araçları mevcut 1.6 litre turbo V6 hibrit üniteleri kullanmaya devam edecek fakat güç konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Öte yandan araçlarda daha sürdürülebilir yakıt kullanılacağı da gelen bilgiler arasında.

Görüntülerdeki aracın bir prototip olduğunu yeniden hatırlatalım. Ekipler yeni kurallar dahilinde kendi tasarımlarını ortaya koyarak fark yaratacaklardır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6798 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, f1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim