Anlık Bildirim

Volkswagen 2021 model arabalarda Samsung imzası

Samsung Exynos Auto V9 yonga seti yılın başlarından itibaren Volkswagen firmasına tedarik edilmeye başlandı. Şimdilik hangi araçların bu yongaları kullanacağı bilinmiyor.

Samsung ve Volkswagen iş birliği

Otomotiv dünyasında yonga tasarımları artık çok hayati bir duruma geldi. Bir araca onlarca yonga gerektiği düşünüldüğünde çok önemli bir pazar ortaya çıkmış oluyor. Tasarımcılar da bu fırsatı kaçırmak istemiyor.

Samsung ve Volkswagen iş birliği

Samsung iki yıl önce Exynos Auto V9 yonga seti ile ilk kez otomotiv sektörüne adım atmıştı. O dönemde Audi araçları ile ilk anlaşmasını yapan firma şimdi de Volkswagen otomobillerinde yerini aldı. 

Gelen bilgilere göre Volkswagen markası yılın başlarından itibaren Exynos Auto yongaları tedarik etmeye başladı. Net olarak hangi modeller olduğu belli değil ancak donanım çalışmaları çok daha önce başladığı için muhtemelen bundan sonraki araçlarda kullanılacak. 

Exynos Auto V9 yonga seti 8nm sürecinde tasarlandı ve 8 adet Cortex-A76 çekirdeği barındırıyor. Grafik tarafında 18 kümeli Mali-G76 yer alırken entegre bir yapay zekâ birimi de mevcut. Dijital sinyal işlemcisi 6 ekrana kadar çıkış verirken görüntü sinyal işlemcisi de 12 kameradan 4K 120fps video destekleyebiliyor. Yonga daha çok multimedya oynatımı, navigasyon ve araç durum kontrolü için kullanılıyor. Bilindiği üzere hücresel bağlantılar için Huawei modemleri tedarik ediliyor. 

Volkswagen’in kendi yongasını tasarlama planları olduğu için Samsung ile ortaklığın çok uzun sürmeyeceği tahmin ediliyor. Muhtemelen birkaç yıl içerisinde Samsung Exynos yongaları kendisine yeni hedefler arayacaktır.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim