Anlık Bildirim

2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı

2022 model yılı için güncellenen Mazda MX-5'in tasarımına dokunmayan Japon üretici, süspansiyonu iyileştirerek yüksek hızla girilen virajlarda daha dengeli bir performans ortaya çıkarmış.

2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Mazda MX-5, 2022 model yılı için bir dizi güncellemeden geçirildi. 2022 Mazda MX-5, tasarım olarak değişmese de performans konusunda daha iyi olduğu belirtiliyor.

Peki 2022 Mazda MX-5'te neler yapıldı? Söyleyebileceğimiz en önemli güncelleme, süspansiyona eklenen Kinematic Posture Control (KPC) teknolojisi olmuş. Söz konusu sistem, otomobilin arka tekerlekleri arasındaki hız farkını gerçek zamanlı olarak takip ediyor. Yüksek hızla viraj alırken kaldırma önleyici kuvvet oluşturmak için iç tekerleği frenleyerek gövdenin yuvarlanmasını azaltıyor.

Mazda mühendisleri MX-5'i mümkün olduğunca hafif tutmaya kararlı. Bu kapsamda güncellenmiş süspansiyonun da ağırlığı artırıcı bir etkisi olmamış. Öte yandan, Platinum Quartz Metallic isimli yeni gövde rengi ve RF versiyonda tercih edilebilen yeni Terracotta Nappa deri döşeme paketi de kozmetik taraftaki yenilikler.

2022 Mazda MX-5, güncellenen süspansiyonuyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Avustralya'daki düşük satışlar, giriş seviyesindeki 1.5 litre atmosferik motorun sonunu getirmiş. Bu kapsamda tüm yeni MX-5 modellerinin kaputu altında 2.0 litre atmosferik bulunacak. Söz konusu motorun daha önce olduğu gibi 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla kombine edilmesi bekleniyor. Japonya'da ise roadster versiyon için 1.5 litre motor seçeneği varlığını sürdürüyor.

Japonya'da giriş seviyesi Mazda MX-5'in fiyatı 2,839,000 yen yani 25.300 dolar civarında olacak. Kahverengi deri koltuklarla gelen RF versiyonun fiyatı ise 3,798,300 yen (33.300 dolar) olarak açıklandı. Güncellenen Mazda MX-5'in satışına önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7624 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, mazda ve
2 etiket daha mx-5 Spor Araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim