Anlık Bildirim

Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Chery, yeni sedan modelinin tasarımını gösterdi

Çin'de sedan modeller hala popüler. Hal böyle olunca üreticiler Çin özelinde yeni sedanlar tanıtmaya devam ediyor. Chery de bu yıl piyasaya süreceği yeni sedan modeli Arrizo 8'in tasarımını gösterdi.

Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Chery, yeni sedan modelini gösterdi Tam Boyutta Gör

Sedanlar özellikle Avrupa ve ABD'de cazibesini yitirdi ancak dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından biri olan Çin'de hala popülerliğini koruyor. Chery de bu talebe yeni sedan modeli Arrizo 8 ile cevap vermeye hazırlanıyor.

Yeni Chery Arrizo 8'ın bu yılın üçüncü çeyreğinde Çin'de satışa sunulması planlanıyor. Söz konusu modelin boyutu ve özellikleriyle Toyota Camry, Honda Accord ve Kia K5 gibi modellere rakip olacağı belirtiliyor. Arrizo 8'in kısa süre önce ertelendiği duyurulan Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor ancak şirket bugün ilk resmi görselleri paylaştı.

Chery Arrizo 8, iç ve dış tasarımıyla premium bir otomobil hissi veriyor. Ön bölümde gündüz LED'leriyle çevrili ince farlar, boydan boya uzanan krom şeritle birleşiyor. Merkezde ise aydınlatılmış Chery logosu bulunuyor. Bu bölümü domine eden büyük panjurun kenarlarında ise dikey hava girişleri göze çarpıyor. Profilden baktığımızda ise büyük jantların yanı sıra yükselen omuz çizgisiyle birleşen fastback benzeri bir tavan hattı dikkat çekiyor.

Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Chery, yeni sedan modelini gösterdi Tam Boyutta Gör

Bagajın ucuna entegre spoyleri, boydan boya uzanan LED stopları, dörtlü egzoz çıkışı ve difüzörüyle sportif bir görünüm sunan Chery Arrizo 8'in iç mekanı oldukça sade bir tasarıma sahip. Üç kollu altı düz direksiyonun hemen arkasındaki panelde 12.3'er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları bitişik şekilde duruyor. Konsol üzerinde herhangi bir fiziksel tuş bulunmazken orta konsolda küçük bir vites topuzu, sürüş modu seçici, akıllı telefon şarj ünitesi ve saklama alanları bulunuyor.

Teknik detaylar henüz açıklanmadı fakat CarNewsChina'nın haberine göre araçta 194 beygir güç ve 290 Nm tork üreten 1.6 litre turbo benzinli ünite bulunacak. En tepedeki Sport versiyonu ise 2.0 litre turbo motordan 250 beygir güç ve 390 Nm tork alacak. Her iki seçenek de 7 ileri DCT şanzımanla kombine edilecek. Haberde ayrıca fotoğrafların baz versiyona ait olduğu belirtilmiş. Yani Sport versiyon çok daha agresif bir tasarımla gelebilir.

Chery Arrizo 8'in fiyatı henüz belli değil ancak en az 140 bin Yuan yani güncel kurla 322 bin TL civarından başlayacağı düşünülüyor. Chery, bu yıl 3 farklı SUV modeliyle Türkiye'ye dönüş yapacak ve büyük ihtimalle Arrizo 8 sedan modelini Çin dışına çıkarmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25242 kez okundu.
23 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sedan, chery ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim