Anlık Bildirim

Davinci DC100 elektrikli motosiklet Avrupa'da ön siparişe açıldı

Çin merkezli bir girişim olan Davinci Motor, ilk elektrikli motosiklet modeli DC100'ü EICMA 2022'de görücüye çıkardı ve Avrupa'da ön sipariş almaya başladıklarını duyurdu. İşte detaylar:
Davinci DC100 elektrikli motosiklet Avrupa'da ön siparişe açıldı Tam Boyutta Gör
Konu elektrikli araçlar olunca Çinli markaların Avrupa'daki ayak seslerini daha sert duymaya başladık. Üstelik bu durum otomobillerle sınırlı değil. Davinci Motor, EICMA 2022'de sergilediği DC100 isimli elektrikli motosikletinin Avrupa satışına başlayacağını duyurdu.

Şimdiye kadar hiç görülmemiş "elektrikli iki tekerlek deneyimi" yaşatmak için tasarlandığı belirtilen DC100 için ön siparişler açılmış durumda. Teslimatların 2023 yılında yapılması planlanırken giriş seviyesi için 26 bin euro fiyat biçilmiş.

Gövde tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran elektrikli motosikletin kağıt üzerindeki teknik verileri de hayli etkileyici. Bu noktada 200 km/s son hız, 3 saniyede 0-100 km/s hızlanma, 100 kW (136 hp) maksimüm güç ve 850 Nm maksimum tork, 30 dakika civarında DC hızlı şarj süresi ve WLTP'ye göre 357 kilometreye kadar sürüş menzili, DC100 ile ilgili ilk göze çarpan detaylar arasında.

Davinci DC100 elektrikli motosiklet Avrupa'da ön siparişe açıldı Tam Boyutta Gör
Tek parça alüminyum alaşımlı şasi ve karbon fiber kompozit gövdeye sahip olan DC100'ün kuru ağırlığı 255 kilogram. Sele yüksekliği 795-815 mm aralığında ayarlanabiliyor. Pirelli Diablo Rosso III lastiklerle çevrili 17 inç jantlara sahip olan elektrikli motosiklette Brembo Stylema fren kaliperleri ve 330 mm ön fren diskleri bulunuyor. Bunların dışında ABS de standart özellikler arasında.

Çinli marka, elektrikli motosikletini bir "robot" olarak tanımlıyor. Bunun da nedenini motosikletin binden fazla çipe ve 200'ün üzerinde gelişmiş sensöre sahip olmasına bağlıyor. Tüm bu sensörler motosikletin çevresini, hareket durumunu, yol durumunu, batarya ve motorun sıcaklığını ve yatma açısını anlık olarak takip ediyor.

Buradan veriler, motosikletteki sürüş asistan teknolojilerinin doğru çalışmasını sağlıyor. Yokuş kalkış desteği, yokuş iniş kontrolü, otomatik motor freni, çekiş kontrol sistemi, kombine fren sistemi ve geri vites yardımcısı gibi sistemler bunlara örnek gösterilebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim