Anlık Bildirim

2.5 milyon Galaxy Note 7 geri çağırılıyor, zarar 1.4 milyar dolar

Samsung’un batarya problemi nedeniyle Galaxy Note 7 modelinin satışlarını durdurması ve geri çağırma programı başlatması oldukça pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta yeni gözdesi Galaxy Note 7 modelinin batarya problemi ile sarsılan ve satışları durdurmak zorunda kalan Samsung için kritik günler başladı. Gelen bilgiler aslında modelin ne kadar başarılı satışlar yaptığını da gözler önüne seriyor.

Reuters tarafından verilen bilgilere göre Galaxy Note 7 modeli toplamda 3 milyon adet olarak satış kanallarına dağıtıldı. Satılan rakam ise 2.5 milyon civarında. Zaten Samsung'un ayda 3 milyon üretim talimatı verdiği dile getiriliyordu ve modelin yol sonuna kadar 10 milyon rakamını asması bekleniyordu. Firmanın batarya sorunu nedeniyle 2.5 milyon civarında cihazı geri çağıracağı ifade ediliyor.

Samsung tüm müşterilere cihaz değişimi veya para iadesi yapıyor. Ayrıca cihazın satışı da durduruldu. Bu bakımdan ortaya oldukça büyük bir zarar çıkıyor. Tahminler yaklaşık 1.34 milyar dolar zarar olacağı yönünde.

Samsung yılın ilk yarısında 14 milyar dolar civarında faaliyet karı elde etti. Son iki yıldır firmanın ulaştığı en büyük rakam bu olmuştu. İkinci yarı için ise 12-13 milyar dolar beklentisi hakimdi. Problem nedeniyle rakamın 10 milyar dolar civarına ineceği tahmin ediliyor.

Samsung Mobile patronu Koh DJ yaşanan olayı büyük bir hayal kırıklığı olarak tanımlıyor. Her şeyin yolunda gittiği bir dönemde kimse böyle bir problem beklemiyordu. Uzmanlar firmanın ilk kez bu kadar büyük bir problem ile karşılaştığını ifade ediyor. Yine de erken harekete geçen Samsung, şartsız tüm modellerini değiştirme kararı alarak müşterisini de mağdur etmemiş oldu.

Problemin ilk üretim partisinde olduğu tahmin ediliyor. Sonraki partilerde batarya problemi ortadan kalkmış olacaktır. Elbette iPhone 7 serisinin eli kulağındayken yaşanan olumsuzluk firmada moralleri bozmuş durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24048 kez okundu.
48 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim