Anlık Bildirim

Kripto para dünyasında dev operasyon

6 yıl önce Bitfinex kripto para borsasına saldırarak 120 bin civarında Bitcoin çalan ve bugüne kadar minik minik miktarlarda aklamaya çalışan evli çift yakalandı. 

Bitcoin Tam Boyutta Gör

Siber saldırılar artık kripto para dünyasında alışıldık bir durum haline geldi. Bugün küçük miktarlara mal olan yapılan saldırıları duyuyoruz ancak geçmiş yıllarda bugünün değeri ile milyarlarca dolarlık saldırılar oldu.  

Bitfinex saldırısında büyük gelişme 

Mt.Gox borsasının on milyarlarca dolarlık saldırıya uğraması halen tazeliğini korurken ondan bir iki yıl sonra da Bitfinex borsası saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda 119756 adet Bitcoin çalınmış ve ortadan kaybolmuştu.  

 

Yıllardır dosyayı araştıran Adalet Bakanlığı ve Siber Suçlar Birimi sonunda saldırganları yakaladı. Ilya Lichtenstein ve karısı Heather Morgan siber saldırı, dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlardan tutuklandı.  

Kripto para tarihindeki en büyük operasyonda görevliler transfer edilen BTC varlıklarının izini sürdü. Şüpheli çift genelde küçük meblağlar transfer etmiş ve 94 bin civarında varlığa ise dokunmamıştı. Mahkeme kararıyla özel anahtarlar gibi kritik verilere erişme imkânı bulan kolluk kuvvetleri 3.6 milyar dolar tutarındaki bu meblağa el koydu.  

Şüpheliler 25 yılla yargılanacak. El konulan Bitcoin miktarının satılacağı endişesi kripto para piyasasında biraz gerilemeye sebep olsa da, şimdilik böyle bir şeyin söz konusu olmadığı anlaşıldı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim