Anlık Bildirim

Kripto para cüzdanlarını hedefleyen bir zararlı yazılım ortaya çıktı

MetaMask ve benzeri kripto para cüzdanlarının tarayıcı eklentilerini kullananlar dikkat! Ortaya çıkan yeni bir zararlı yazılım özel anahtarlarınızı hedef alıyor. 

MetaMask Tam Boyutta Gör

Bugün kripto para cüzdanları sayılamayacak kadar çok ve hepsinin çok sayıda kullanıcı var. Değeri milyar dolarlarla ifade edilen kripto para cüzdanlarını hedefleyen siber saldırganlar da boş durmuyor. 

MetaMask kullananlar dikkat!

Mars Stealer adıyla ortaya çıkan bir zararlı yazılım, tarayıcı eklentisi olarak kullanılan kripto para cüzdanlarını hedefliyor. MetaMask, Binance ve Coinbase gibi gibi yaklaşık 40 cüzdan eklentisi tehdit altında. 

Oski adlı truva atını temel alan yeni yazılım dikkat etmeden torrent sitelerinden veya FTP adreslerinden indirdiğiniz dosyaların içerisinde yer alabiliyor. Sisteme iner inmez kripto para cüzdanlarına veya iki aşamalı güvenlik çözümlerine ait anahtarları tutmuş olduğunuz veya metin dosyalarını tarıyor. Bulduğu her türlü bilgiyi kopyalayarak kendisini siliyor. 

Yazılım Kazak, Azeri, Özbek, Belarus ve Rus dillerini kullanan sistemlerde aktif olmuyor. Firefox ve Opera hariç tüm Chromium tabanlı tarayıcılara bulaşabiliyor. Bu ikisine de elinde bulundurduğu kullanıcı bilgilerini sürekli deneyerek saldırıyor. 

Mars Stealer yazılımı kara borsa forumlarda 140$ fiyat etiketi ile satılıyor. Nispeten fiyatı düşük olduğu için şimdiden sayısız saldırganın bunu satın aldığına şüphe yok. Uzmanlar kesinlikle bilmediğiniz dosyaları indirmemenizi ve linklere tıklamamanızı istiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim