Anlık Bildirim

HDD kapasiteleri 30TB seviyesine çıkıyor

Toshiba ve iş ortaklarının geliştirdiği MAS-MAMR yazım teknolojisi ile yakın dönemde 30TB sınırını da geçen HDD sürücüler mümkün olacak. Toshiba yeni teknolojisine çok güveniyor. 

HDD

Yükselişini sürdüren SSD sektörüne karşın HDD sektörü de kapasite gösterisine devam ediyor. Seagate’in 20TB kapasiteli HDD sürücüleri piyasaya sürmesinin ardından Toshiba da 30TB kapasiteli HDD sürücüler için çalışmalarını hızlandırdı. 

30TB HDD sürücüler geliyor

HDD tarafında NAND sektöründe gördüğümüz yığın bellek gibi yenilikler olmadığı için daha çok işleme tarafında yenilikler geliştirerek kapasiteleri arttırma çalışmaları yapılıyor. Yavaş yavaş 30TB kapasitelere doğru gidiyoruz. 

Toshiba, TDK ve Showa Denko iş birliğinde geliştirilen MAS-MAMR teknolojisi ile yakın dönemde 30TB sınırını da geçen HDD sürücüler mümkün olacak. MAMR teknolojisi mikro dalgalar kullanarak verilerin manyetik zorlayıcılığını değiştiriyor. MAS-MAMR ise bu zorlayıcılığı daha dar izler üzerine sıkıştırıyor ve yoğunluğu arttırıyor. 

Showa Denko dünyanın en büyük HDD plakaları üreticisi. Toshiba ve TDK ise zaten sektörün bilindik markaları. Toshiba hali hazırda MAMR tabanlı 18TB HDD sevkiyatına başlamıştı. 30TB HDD için bir süre daha beklemek gerekecek ancak Toshiba bu teknolojiye çok güveniyor. 

MAMR teknolojisinin haricinde birbirine paralel manyetik izler üzerine yazan PMR teknolojisi, PMR teknolojisinin iki boyutlu kategorisi TDMR,  ısı yardımlı manyetik kayıt teknolojisini temel alan HAMR, çift okuyucu kafa yine günümüzde kullanılan yenilikler arasında. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6849 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hdd, toshiba ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim