Anlık Bildirim

4 çekirdekli Intel Core i3 işlemciler geliyor

Uzun yıllar bilgisayar pazarında iki çekirdekli olarak hayatını sürdüren Intel’in Core i3 serisi büyük bir değişikliğe uğruyor. 4 çekirdekli Core i3 işlemcilere hazır olun.

Intel’in Coffe Lake tabanlı sekizinci nesil Core işlemci ailesi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Coffee Lake serisini daha çok AMD’nin hamlelerine karşı şekillendirdiği tahmin edilen Intel’in önemli bir sürpriz yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Karşılıklı hamleler

Sızdırılan görsellere göre Intel Core i3-8300 adında yeni bir işlemcinin test edildiği görülüyor. İşlemcinin dikkat çekici tarafı ise 4 çekirdekli ve 8 izlek birimli olması. Bugüne kadar Intel Core i3 işlemcilerde 2 çekirdek 4 izlek birimi kombinasyonuna şahit oluyorduk. Anlaşılan AMD’nin Ryzen 3 hamlesi Intel’i tedirgin etti. Daha önce de Core i5 serisinde 6 çekirdekli işlemcilerin olacağı gündeme gelmişti.

Intel Core i3-8300 işlemcisi 4GHz saat hızında çalışıyor. Bir test bilgisayarında takılı olduğu anlaşılan işlemciye 32GB RAM eşlik ediyor. Tahminler yeni işlemcinin en azından kağıt üzerinde Core i7-6700K performansına ulaşabileceği yönünde.

Elbette tüm Core i3 serisinin 4 çekirdekli olmasını beklemek hata olur. Intel muhtemelen yeni seride yarı yarıya 4 çekirdekli modeller kullanacak. Serinin diğer yarısı ise 2 çekirdekli ve 4 izlek birimli işlemcilerde oluşacak. Yeni serisinin en erken yıl sonunda piyasada olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7263 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i3-8300 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim