Anlık Bildirim

42.000 yıllık donmuş solucanlar hayata döndürüldü

Bilim adamları Yakutistan'da bulunan 40.000 yıllık donmuş solucan bedenlerini tekrardan hayata döndürmeyi başardı. Hayatta kalan solucanlar, şu an tüm yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebiliyor.
Rus bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar ve deneyler sonucunda Rusya’nın Yakutistan bölgesinde bulunan, 40.000 yıllık donmuş solucanlar, dondukları Pleistosen Çağı’ndan on binlerce yıl sonra hayata geri döndüler.

Donmuş halde bulunan 300 prehistorik solucan, laboratuvar ortamında çözüldüler ve içlerinden 2 tanesi hayatta kalmayı başardılar. Hayatta kalmayı başaran ve dünyanın en yaşlı canlıları olan 2 solucan, yemek yemek, hareket etmek gibi tüm yaşamsal faaliyetlerini sürdürebiliyorlar. 
Sibirya Times’a konuşan bilim adamları “Bulgularımız, çok hücreli organizmaların uygun koşullar altında çok uzun süre yaşamlarını sürdürebildiklerini gösteriyor” açıklamalarında bulundular.

Her iki solucanın da, Rusya’nın en soğuk bölgesi olan Yakutistan’dan geldiği belirtildi. Hali hazırda yaşamaya devam eden iki solucandan birinin 42.000, diğerinin ise 32.000 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Solucanlardan biri oldukça eski bir sincap yuvasında bulunurken diğeri ise Alazeya Nehri kıyısında bulundu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7263 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim