Anlık Bildirim

Samsung’un akıllı telefon satışları 9 yıl içerisindeki en düşük seviyeyi gördü

Son raporlar Samsung’un bu yılı 300 milyonun altında akıllı telefon satışı ile kapatacağını ve şirketin 9 yıl içerisinde ilk defa bu kadar düşük bir satış rakamına ulaştığını ortaya koyuyor

Samsung’un akıllı telefon satışları 9 yıl içerisindeki en düşük seviyeyi gördü Tam Boyutta Gör

Yeni tip koronavirüs pandemisi süresince üreticilerin üretime devam edememesi, pek çok işletmenin hizmet vermeyi bırakması ve artan işsizlik oranıyla birlikte gelen maddi kaygılar pek çok tüketiciyi alışveriş alışkanlıklarında değişime gitmeye zorladı. Bu değişimlerden etkilenen ürün kolları arasında akıllı telefonlar da yer alıyor.

Pandemi öncesi dönemde tüketici harcamalarının büyük bir bölümünü oluşturan, kısa aralıklarla daha yenisi veya daha iyisi ile değiştirme ihtiyacı hissedilen akıllı telefonlar, karantina süreci ile birlikte zaruri ihtiyaçlarımız arasından çıkmış oldu.

Pandemiden olumsuz etkilenen akıllı telefon üreticileri arasında Güney Koreli mobil teknoloji devi Samsung da yer alıyor. Şirketin anavatanında yayınlanan son raporlar Samsung’un bu yılı 300 milyonun altında akıllı telefon satışı ile kapatacağını ve şirketin 9 yıl içerisinde ilk defa bu kadar düşük bir satış rakamına ulaştığını ortaya koyuyor. 

Raporda, Samsung'un üçüncü çeyrek sonundaki toplam sevkiyatlarının 189.4 milyon adet olduğu görülüyor. Dördüncü çeyrek de eklendiğinde şirketin bu yılı 270 milyon sevkiyatla kapatacağı tahmin ediliyor.

Samsung'un 2021'de yeniden yükselişe geçebilmek için katlanabilir telefon üretimleri ile giriş ve orta seviye 5G’li model sayısını arttırması bekleniyor. Bununla birlikte şirket, Galaxy S21 serisi ve katlanabilir telefonlar dahil olmak üzere toplam 49,8 milyon amiral gemisi modeli üretmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3156 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung akıllı telefon satışları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim