Anlık Bildirim

Rusya Facebook, Twitter ve Youtube'u yasaklama yolunda

Rusya ile ilişkili Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarının haksız şekilde sansürleniyor olduğu gerekçesiyle bu platformları erişime engellemeyi teklif eden yasa tasarısı kanunlaşma yolunda.

Rusya Facebook, Twitter ve Youtube'u yasaklama yolunda Tam Boyutta Gör

Financial Express tarafından yayınlanan habere göre Rusya, "gerekçesiz sansür" sebebiyle ABD'li sosyal paylaşım platformları Facebook, Twitter ve Youtube ile yollarını ayırmanın eşiğine gelmiş durumda. 

Habere göre bu yıl içerisinde çok sayıda Rus medya kuruluşunun ve vatandaşının bu platformlar üzerindeki hesaplarının hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sansüre takılıyor olması ülke parlamentosunun ayağa kalkmasına sebep oldu. 

Rusya ile ilişkili hesapların haksız şekilde sansürleniyor olduğu tespit edildiği anda bu platformları erişime engellemeyi teklif eden yasa tasarısı parlamentonun alt meclisi Devlet Duması tarafından çoktan kabul edildi.

Rus parlamentosu Federal Meclis olarak adlandırılıyor ve iki bölümden oluşuyor. Üst meclis olan Federasyon Konseyi ve alt meclis olan Devlet Duması. Yasa tasarısının kanunlaşması için iki meclisin onayına ve Cumhurbaşkanının rızasına ihtiyacı var. 

Facebook, Twitter ve YouTube'un gerekçesiz sansür uyguluyor olduğu Rusya tarafından tespit edilirse bu platformların yasaklanmasını teklif eden yasa tasarısı üst meclisin ve Cumhurbaşkanının onayını alarak yürürlüğe girebilir.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim