Anlık Bildirim

4K çözünürlüklü Apple TV, HDR10 ve Dolby Vision desteğiyle gelecek

Apple'ın akıllı hoperlörünün firmware yazılımı 4K çözünürlüklü Apple TV'nin HDR10 ve Dolby Vision teknolojilerini destekleyeceğini ortaya çıkardı. İşte detaylar...
Apple'ın HomePod firmware yazılımı şirketin yeni nesil ürünlerine ait ipuçları vermeye devam ediyor. Daha önce iPhone 8'in tasarımı ve yüz tanıma özellikleri deşifre edilmişti. Şimdi de yazılım içerisinde Apple TV'ye ait yeni referanslar keşfedildi. iOS geliştiricisi Guilherme Rambo, 4K Apple TV'nin hem HDR10 hem de Dolby Vision desteğine sahip olacağına dair yeni ipuçları bulduğunu söylüyor.
Apple'ın mevcut TV set üstü kutusu henüz 4K'yı desteklemiyor. Şirketin ultra yüksek çözünürlüklü formata geçmesi zaten bekleniyordu. 4K ve HDR özellikli yeni bir Apple TV söylentileri aylardır gündemde. Öyle ki Bloomberg'in Şubat ayındaki raporunda Apple'ın 4K içeriği "daha canlı renklerle" desteklemeyi planladığını yazıyordu. Bir sonraki Apple TV'de HDR desteğinin sunulacak olması filmler ve TV şovları için daha etkileyici bir görsel deneyimi beraberinde getirecek.
Netflix ve Amazon hem HDR hem de 4K video desteği sunuyor. Google Play bile kısa süre önce 4K ve HDR içerik sunmaya başladı. Bunun yanında iTunes platformunun da geçtiğimiz ay kullanıcıların satın alma geçmişlerindeki filmleri 4K ve HDR olarak listelemeye başlaması 4K Apple TV'nin yolda olduğu söylentilerinin yayılmasına neden olmuştu. Apple'ın yeni hoparlörünün yazılımında yer alan referans kodlar, şirketin yakında TV ürününü yenileyeceğine neredeyse kesinlik kazandırmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim