Anlık Bildirim

İsviçre’deki 5 yıldızlı otelde Bitcoin ve Ethereum kabul edilmeye başlandı

Kripto paraların kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şimdi de İsviçre Alplerinde bulunan Chedi Andermatt isimli 5 yıldızlı otel, Bitcoin ve Ethereum’u ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı.

Kripto paraların küresel olarak kullanımı hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Şimdi de kripto paraların turizm sektöründe kullanımında kritik bir etki yaratabilecek bir gelişme yaşandı.

İsviçre gazetesi Blick’in haberine göre İsviçre Alplerinde bulunan ve 5 yıldızlı lüks bir otel olan The Chedi Andermatt, Bitcoin ve Ethereum ile ödeme kabul etmeye başladı.

5 yıldızlı otelde Bitcoin ve Ethereum kabul edilmeye başlandı Tam Boyutta Gör

Artık otelde kalmak isteyen müşteriler, 200 İsviçre frangından (yaklaşık 218 dolar) fazla olmak şartıyla iki kripto para biriminden birini ödeme yöntemi olarak seçebilecekler.

Habere göre bu karar aniden verilmedi. Otel, dört yıldır kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmek için hazırlanıyordu. 

“Kripto paraların otellerde bir geleceği olduğunu biliyorduk”

Otelin müdürü Jean-Yves Blatt, dünyada yaşanan kripto paraların kabul edilmesindeki artışın otelin bu kararında etkili olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Otel sektöründe de kripto para birimlerinin bir geleceği olduğunu uzun zamandır biliyorduk. Dünya çapında yaşanan kripto para kullanımındaki artış da Chedi Andermatt’ı kripto paralara kapılarını açmaya teşvik etti.”

5 yıldızlı otelde Bitcoin ve Ethereum kabul edilmeye başlandı Tam Boyutta Gör

Hästens marka yataklarla dolu 123 lüks süite sahip olan otel, Michelin yıldızlı bir Japon restoranı, saunalar, spor salonları gibi birçok imkanı müşterilerine sunuyor.

Ayrıca, geceliği 500 İsviçre frangından başlayan otelin bu kararının kripto milyonerlerini çekmek için iyi bir hamle olduğu düşünülüyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim