Anlık Bildirim

6,5 milyon doz koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldi

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği koronavirüs aşılarının ikinci partisinin ilk bölümü Türkiye'ye geldi. 6,5 milyon doz aşı İstanbul'a indi.

6,5 milyon doz koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de acil kullanım onayı verilen tek koronavirüs aşısı olan Çinli Sinovac firmasının CoronaVac aşılarının ikinci parti sevkiyatı Türkiye’ye geldi. İstanbul’a gelen 6,5 milyon doz aşı, ülke genelindeki aşı merkezlerine dağıtılmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada ikinci parti sevkiyatının 10 milyon doz olduğunu ve ikinci parti sevkiyatın ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşının bugün geleceğini söylemişti. İkinci parti sevkiyatın 3,5 milyon dozluk bölümünün ne zaman geleceği hakkında açıklama yapılmadı.

6,5 milyon doz koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de şu anda 1 milyon 265 binin üzerinde kişiye aşı yapıldı. Aşılamanın birinci basamağındaki sağlık çalışanları ve ikinci basamaktaki yaşlı evlerinde kalan vatandaşlarımız aşılandı. C1, C2 ve C3 aşamasındaki kişilere yani 80 ve yaş üstü kişilere aşı yapılıyor. Sonraki aşamada ise 75 yaş ve üstü kişilere aşı yapılacak.

6,5 milyon doz koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldi Tam Boyutta Gör

Türkiye’ye yurt dışından getirilen her aşıda olduğu gibi bugün ülkemize giren aşının da Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından en az 14 gün incelenmesi gerekecek. TİTCK, 6,5 milyon arasından rastgele örnekler alarak çeşitli kontroller gerçekleştirilecek. Aşılar en erken 8 Şubat tarihinde vatandaşa uygulanabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9584 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sağlık bakanlığı, titck ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim