Anlık Bildirim

6 çekirdekli Galaxy Note 3 Neo bilgileri doğrulandı

6 çekirdekli Galaxy Note 3 Neo bilgileri doğrulandı

Dün sizlere aktardığımız Galaxy Grand Neo modelinin internete sızmasının ardından bu kez Galaxy Note 3 Neo adlı yeni bir model hakkında bilgiler paylaşıldı.

Elde edilen bilgiler yine firma içi kaşrılaştırma dökümanlarından geliyor. Samsung yeni modeli için Galaxy Note 2 ve Galaxy Note 3 modelleri ile yaptığı karşılaştırmayı tablolara dökmüş.

Galaxy Note 3 Neo aslında Galaxy Note 3 Lite şeklinde bildiğimiz modelin nihai adı. Bu bakımdan Galaxy Tab 3 Lite şeklinde gündemde olan ucuz tablet modelinin de Galaxy Tab 3 Neo şeklinde isimlendirilebileceği tahmin ediliyor. 

Samsung yeni modelinde endüstride bir ilke imza atıyor. Modelde kullanılan işlemci big.LITTLE tasarımında 6 çekirdek taşıyor. 1.3GHz saat hızında 4 çekirdek grubu ve 1.7GHz saat hızında 2 çekirdek grubu iş yüküne göre devreye giriyor. Ancak yongasetinin adı ve çekirdeklerin mimarisi şu an için net değil.

Cihazın 5.5 inçlik Super AMOLED ekranında 720p çözünürlük yer alıyor. Bu açıdan model aslında Galaxy Note 2 modelinin devamı sayılabilir. Modelde 2GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, microSD desteği, Android 4.3 işletim sistemi, 5. nesil WiFi, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS gibi özellikler mevcut. Donanım 3100mAh gücünde bir batarya ile destekleniyor.

Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1 2014 modellerinden hatırladığımız Air Command ve Magazine arayüzü gibi yazılım ekstraları da modelde yerini almış. Serinin genel karakteristiği S-Pen bu modelde de unutulmazken, özel bazı yazılım ekstraları da mevcut.

Samsung'un görünüşe göre bu yıl Neo ve Pro şeklinde serilerle mobil cihaz pazarındaki iddiasını devam ettireceği anlaşılıyor. Modelin çıkış tarihi ve fiyatı belli değil ancak 500$ civarında olacğı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6185 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim