Anlık Bildirim

8 hücreli NAND bellekler geliyor

Micron NAND bellek sektöründe yeni bir dönemin kapısını açmaya hazırlanıyor. Yıl içerisinde tanıtacağı 8 hücreli NAND bellekler kapasiteyi iki katına çıkarıyor.

Son dönemde NAND bellek pazarında önemli sıçramaların yaşandığına şahit oluyoruz. Önce NAND bellek modülleri içerisindeki veri katmanlarının artışı bir yarış halini almıştı. Sonrasında 4 hücreli QLC NAND bellekler ile maliyetleri düşürme yarışı başlamıştı. Şimdi yeni bir hamle daha geliyor.

QLC NAND bellek teknolojisinde öncü olan Micron bu kez 8 hücreli OLC NAND bellek teknolojisini duyurmaya hazırlanıyor. Yıl ortasına doğru tanıtılacak olan OLC NAND teknolojisinin şimdilik nihai adı belirlenmiş değil.

OLC NAND nedir?

NAND bellek pazarında ilk olarak  hücre başına 1 bit veri barındıran SLC ürünleri piyasaya çıkmıştı. Daha sonra hücre başına 2 bit veri barındıran MLC bellekler gördük. Sonrasında ise hücre başına 3 bit veri yazan TLC bellekler geliştirildi. Son olarak hücre başına 4 bit veri yazan QLC NAND belleklere şahit olmuştuk.

Micron bir kez daha sahneye çıktı ve bu kez hücre başı veri boyutunu 8 bit seviyesine yükseltti. Sektörde ilk kez bir hücreye 1 Byte veri yazılmış oldu. Böylece QLC NAND belleklerin iki katı veri yoğunluğu elde edildi. Ayrıca zar alanının da ciddi bir büyüme göstermediği tahmin ediliyor.

Daha küçük alanlara daha yoğun kapasiteler sığdırabilmek elbette maliyet anlamında da verimlilik demek. Bununla birlikte yeni bir teknolojinin piyasaya çıkışı ilk dönemde maliyetlerin yükselmesine neden oluyor. Bu bakımdan OLC NAND belleklerin ilk 6-9 ay sürecinde yüksek fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Sonrasında yani 2020 yılı ortalarına doğru fiyatlarda normalleşme başlayabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim