Anlık Bildirim

AMD : PC pazarından çıkabiliriz

Yeni Radeon 300  ve Fury serisi ekran kartları ile piyasada olumlu bir hava estiren AMD için grafik yani eski ATI bölümünün elden çıkarılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. AMD bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da yatırımcı toplantısında Lisa Su önemli açıklamalar yaptı.

AMD uzun bir süredir mali tablolarda zarar açıklamaktan kurtulamıyor. Önceki çeyrekte de firma 180 milyon dolar zarar açıklamıştı. Bu hafta da firmanın hisseleri yüzde 5 değer kaybederek 2.47$'a kadar geriledi. 

Firma bu bakımdan kendisine kar getiren alanlara yönelmek istiyor. Lisa Su bunu teyit ederken, ilerleyen yıllarda değişkenliği nedeniyle kişisel bilgisayar pazarından uzak kalabileceklerini ve bunun yerine AMD'nin güçlü büyüme gösterdiği alanlara odaklanacaklarını açıkladı. 

AMD genelde ekran kartı, konsol ve APU alanlarında çalışmalar yapıyor. Intel ve Nvidia ise giyilebilir cihazlar, konsollar, bilgisayarlar, mobil cihazlar, otomobiller gibi geniş bir yelpazede mücadele ediyor. AMD'nin bu kadar geniş bir alanda varolmaması gelir anlamında kısıtlama yaşamasına neden oluyor. Bununla birlikte AMD oyun endüstrisi, veri merkezleri ve teknolojinin yoğun kullanıldığı alanlarda etkili olmak istiyor. 

Lisa Su planların uygulamaya geçmesi için 3-5 yıl arasında bir zaman dilimi öngörüyor. Yani firma kişisel bilgisayar pazarından çıkmaya karar verse bile bunun gerçekleşmesi 2020 yıllarını bulabilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6423 kez okundu.
58 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim