Anlık Bildirim
 
Bir kullanıcının AMD’nin son sürücüsü olan 19.4.3’ün INF dosyalarını incelerken keşfettiği RX 640 modeli akıllara firmanın yeni Polaris modelleri üzerinde çalışıyor olabileceği ihtimalini getirdi. Navi GPU’larının RX 3000 adlandırması altında satışa sunulması beklendiğinde söz konusu kart mevcut nesil üzerinde şekilleneceğe benziyor.
Tam Boyutta Gör

Yeniden adlandırmaya gidildiği tahmin edilen model RX 550X’nin eşdeğeri olacağa benziyor. Hatta AMD RX 560’a da belki benzer bir strateji uygulayarak RX 650 modelini de duyurabilir. Listede yer alan Radeon 630 ise RX 540X'in yeniden ısıtılmışı olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu gelişme AMD’nin Navi’yi yüksek performans için ayırıp yeni nesilde giriş seviyesi modellere yer vermeyebileceği düşüncesini doğururken firma bu durumda giriş seviyesi olarak hali hazırdaki Polaris GPU’larını kullanabilir.

RX 550 hatırlayacağınız 14 nm sürecinden geçen Lexa kod adlı yonga üzerinde şekilleniyor. 640 shader çekirdeğini barındıran yonga 32 doku ünitesi ve 16 ROP birimine de sahip. 2 GB kapasiteli GDDR5 belleklerle iletişimse 128 bit bellek veri yolu üzerinden sağlanıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim