Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970'in GPU'su 4.3 milyar transistöre sahip

AMD'nin yüksek performans segmentindeki yeni nesil temsilcisi Radeon HD 7970'le ilgili olarak ortaya çıkan yeni dökümanlar, kartın merak edilen detaylarına ışık tutuyor. 
Radeon HD 7970'te kullanılan Tahiti XT kod adını taşıyan GPU, AMD'nin yeni nesil grafik işlemci mimarisini temel alıyor ve sahip olduğu 4.3 milyar transistörle karmaşık bir yapı içeriyor.
28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve bünyesinde 32 İşlem Ünitesi/2048 paralel işlem birimi, 128 doku ünitesi ve 32 ROP birimi barındıran Tahiti XT grafik yongası, Nvidia'nın GF110 (GTX 580) GPU'su ile kıyaslandığında %40 civarında daha fazla transistör içeriyor.
Farklı bir karşılaştırma yapmak açısından, 4.3 milyar transistör ile Tahiti XT grafik yongası, dünyanın en hızlı masaüstü işlemcisi olan 6 çekirdekli ve 15MB bellekli Core i7-3960X'den neredeyse iki kata yakın oranda daha fazla transistör içeriyor.
Yapılan mimari güncellemelere bağlı olarak AMD'nin son dönemlerdeki en radikal GPU güncellemesi olarak gösterilen Tahiti XT grafik yongası Radeon HD 7970 modeline, onun kırpılmış versiyonu olan Tahiti Pro ise Radeon HD 7950 modeline güç veriyor.
Dünya genelindeki yaygın satışına 9 Ocak'ta başlanması beklenen kartlar için AMD'nin stratejik bir kararla basın lansmanını 22 Aralık tarihine aldığı bildiriliyor. Yani aynı tarihte ilk  incelemelerin çıkması beklenirken, kartların yaygın satışı için Ocak ayı beklenecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27823 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve gpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim