Anlık Bildirim

AMD Ryzen 7 2700X işlemcisi yüzde 10 performans artışı ile gelebilir

Kısa süre içerisinde piyasaya çıkmasını beklediğimiz Ryzen 2 işlemci serisi sızmaya devam ediyor. AMD Ryzen 7 2700X işlemcisi yüzde 10 performans artışına işaret ediyor.

Geçen yıl piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük beğeni kazanan ve AMD’nin başarılı satışlar yapmasını sağlayan Ryzen serisi bu yıl biraz daha elden geçirilerek karşımıza çıkacak. Geri sayım devam ederken ilk bilgiler gelmeye başladı.

AMD Ryzen 7 2700X neler sunuyor?

Zen+ olarak da bilinen Ryzen 2 serisi 12nm süreci ile üretiliyor. Bu bakımdan aynı enerji tüketiminde performans artışı veya aynı performansta daha iyi enerji verimliliği bekleniyordu. AMD performans tarafını tercih etti.

Sızdırılan bilgilerde de genelde yüzde 10-30 civarında bir performans artışına işaret ediliyor. Daha önce Ryzen 5 2600 işlemcisi sızdırılmıştı. Son olarak sızdırılan üst seviye AMD Ryzen 7 2700X işlemcisi aynı konfigürasyonda yüzde 10 civarında bir performans artışı getiriyor.

8 çekirdekli ve 16 izlek birimli AMD Ryzen 7 2700X işlemcisi taban hızlarda 3.7GHz seviyesini yakalarken boost ile 4.1-4.2GHz seviyelerine çıkabiliyor. Bu da ilk nesle göre yüzde 10 civarında bir artış anlamına geliyor.

Anlaşılan üst seviyeye doğru yüzde 10 seviyesine kadar inen performans artışları göreceğiz. En yüksek artışlar ise muhtemelen Ryzen 5 serisinde olacak. Ryzen 3 serisinde de dikkat çekici değişimler yaşanacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5237 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 7 2700x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim