Anlık Bildirim

AMD Ryzen GE serisi geliyor

APU tarafında bu yıl daha da hareketli olan AMD, ana akım masaüstü bilgisayar segmentinden sonra küçük yapıdaki bilgisayar segmentine de Ryzen APU’ları hazırlıyor.

Bu yıl Intel’i oldukça zorlaması beklenen yeni Ryzen 3 2200G ve Ryzen 5 2400G APU’larının yankısı devam ederken firmanın yeni bir seri daha hazırladığı gündeme geldi. Bu kez kompakt bilgisayar modelleri hedefte.

 Ryzen 5 2400GE özellikleri

Ryzen 3 2200G ve Ryzen 5 2400G APU’ları bilindiği üzere ana akım masaüstü bilgisayar sistemlerini hedefliyor. Radeon 8 ve Radeon 11 grafik birimleri ile oyun tarafında tatmin edici sonuçlar veren yongalar 46-65W arasında konfigüre edilebilir TDP değerlerine sahip.

Ana akım tarafında Intel’in karşısına çıkan AMD ayrıca talebi büyüyen kompakt form faktörüne sahip bilgisayar segmentinde de etkili olmanın planlarını yapıyor. Bu tarafta Excavator tabanlı APU’lara sahip olan firma şimdi Vega destekli ürünler sunacak.

AMD’nin SFF sistemler için hazırladığı APU’lar Ryzen 3 2200GE ve Ryzen 5 2400GE adlarını yaşıyor. E takısı burada enerji verimliliğine vurgu yaparken elbette performansın da biraz düşeceği ifade ediliyor.

Yeni serinin orijinalden farklarına bakacak olursak TDP değeri 35W seviyesinde sabitlenmiş. Bunun karşılığında saat frekansı 3.2GHz seviyesine çekilmiş. Ayrıca grafik birimi hızlarında da düşüş olacak Yine bellek tarafının da biraz tıraşlanacağı tahmin ediliyor.

Ryzen 3 2200GE ve Ryzen 5 2400GE enerji tüketimine önem veren ancak performans açısından da doyurucu bir şeyler bekleyen kullanıcıları hedefleyecek. Yeni serinin önümüzdeki haftalarda detaylanması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9372 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 3 2200ge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim