Anlık Bildirim
 
AMD’nin yaklaşan Ryzen Threadripper işlemcilerine dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Model bir kez daha benchmark veri tabanlarında göründü. Görünüşe göre yonganın frekansında en son görüldüğü 1 ay önceki tarihe göre bir değişiklik yok.

AMD Ryzen Threadripper 1950X adlandırmasıyla gelmesi beklenen işlemcinin teknik detaylarına bakacak olursak, 16 çekirdek 32 izlekli işlemcinin L2 önbelleği 8 MB iken L3 önbellek değeri 32 MB olarak ölçülmüş. Yonganın teste esnasında 3.4 GHz’de görev yaptığını da ekleyelim. İşlemcinin hedeflenen frekans değerlerinin 3.7 taban ve 4.0 GHz’lik tepe değer olması beklenirken ısıl tasarım gücü ise 155 watt olarak belirlenmiş.
  

X399 yongaseti

 
İşlemcinin hali hazırdaki Ryzen işlemcilerinden farklı olarak X399 yongasetli anakartlarla uyumlu olması bekleniyor. Bununla birlikte platform dört kanal bellek kontrolcüsüne sahip olacak. Ayrıca yongasetinin 64 adet PCIe hattıyla geleceğinin altını çizelim.
 
 

Intel karşılığının gerisinde

 
İşlemciyi Intel tarafındaki rakibi Core i9 Extreme işlemcilerle GeekBench testinde kıyasladığımızda hem tekli çekirdek hem de çoklu çekirdek testlerinde geride kaldığı görülüyor ancak şunu unutmamak gerekir ki model henüz nihai aşamada değil. Dolayısıyla nihai sürümde sonuçların değişmesi oldukça muhtemel.
 
 
 
Yonga tek çekirdek performans testinde 4074 puan alırken çoklu çekirdek testinde 26768 puan almış. Core i9-7900X ise tek çekirdek testinden ve çoklu çekirdek testinden sırasıyla 5000-5300 ve 32 000-34 000 aralıklarında puan alıyor. İleride daha çok çekirdeğe sahip Core i9 Extreme modellerinin duyurulacağı düşünüldüğünde durum AMD’nin aleyhine gelişebilir. Buna karşın AMD’nin şu ana kadar gelen bilgilere göre konuşacak olursak elinde ciddi bir fiyat avantajı bulunmakta.
 
SiSoftware aritmetik ve multimedya iş yükü testinde ise yonga 3.9 GHz değerine hız aşırtılarak 434.32 GOPS aritmetik skoruna ve 821.64 Mpix/s multimedya değerine ulaşmış. Core i9-7900X işlemcisi ise 336.20 GOPS ve 1262.68 Mpix/s değerlerini elde ederek aritmetik testinde AMD’nin yeni işlemcisinin gerisine düşmüş.

Son olarak yonganın 800$’dan biraz yüksek bir etiket ile satışa sunulması beklenirken bu ay sonu gibi satışa sunulacağı düşünülüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3444 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, ryzen threadripper ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim