Anlık Bildirim

Micron tesisleri zarar gördü, DRAM fiyatları artabilir

Yonga devi Micron'un Tayvan’daki DRAM üretim tesislerinde problem yaşanıyor. Üretimin durduğu dile getirilirken bellek fiyatlarında da artış yaşanmaya başladı.

Teknoloji sektöründe bazı bileşenlerin üretimi sayılı firmalar tarafından yapıldığı için oluşan herhangi bir kesinti durumunda arz-talep dengesinin bozulduğuna şahit oluyoruz. Japonya felaketinde DRAM üretimi, Tayland felaketinde ise HDD üretimi sıkıntıya girmiş ve fiyatlar yükselmişti.

Fiyatlar yükseliyor

Şimdi aynı durum Micron için geçerli. Firmanın Tayvan’daki en büyük iki DRAM tesislerinden birisi, nitrojen gaz tahliye sistemindeki arıza nedeniyle üretimi durdurdu. Fab-2 adındaki tesis dünya DRAM üretiminin yüzde 5.5 oranına denk geliyor. Tesiste aylık olarak yaklaşık 60 000 DRAM plakası üretiliyor.

Fab-2 tesislerinde üretilen DRAM bellekler bilgisayar, sunucu ve mobil cihazlarda kullanılıyordu. Ayrıca iPhone modelleri için de Apple buradan DRAM bellek tedariği yapıyordu. Oluşan sıkıntı pek çok üreticiyi olumsuz yönde etkileyebilir.

Uzmanlar artan talep nedeniyle DRAM fiyatlarında bir artış olabileceğini düşünüyor. Hatta dünden bu yana bazı fiyatlarda artış başladı. Ayrıca Apple’ın yeni iPhone modellerini satışa sunma tarihinde de bir gecikme yaşanabileceği değerlendiriliyor.

Micron hızlı bir şekilde problemi incelemeye almış durumda. En kısa zamanda sıkıntıyı gidererek tesisleri tam kapasite ile çalıştırmayı planlıyor. Bununla birlikte net bir tarih şimdilik veremiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3894 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
micron, micron dram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim