Anlık Bildirim

AMD Ryzen işlemcilerinin modelleri ve çıkış tarihi sızdırıldı!

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Ryzen işlemci ailesinin modelleri ve çıkış tarihi son gelen sızıntıda detaylandı. Ayrıca modellerin ön ekleri de değişmişe benziyor.
AMD’nin uzun süredir beklenen Ryzen işlemci ailesi hakkında gün geçtikçe sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlerde ise işlemci ailesinde bulunan modellerin isimlerine ve çıkış tarihine yer verildi. Gelen bilgilere göre yeni platform 2 Mart’ta duyurulacak. Bununla birlikte işlemcilerin ön eklerinin şimdiye kadar bilinenin aksine ‘’R’’ harfi olacağı ve SR’nin ise Summit Ridge kod adından geldiği bilgisine yer verildi.

R3, R5 ve R7 olmak üzere 3 sınıf halinde karşımıza çıkacak olan işlemcilerin hepsi çarpan kilitsiz olacak. Sızıntıda yer alan bilgilere göre buna ek olarak her sınıfta çarpan kilidinin olmamasının yanında hız aşırtma için bazı özelleştirmelere gidilmiş ‘’X’’ eki almış modellere yer verilecek.

R7 

R7 sınıfında Ryzen ailesinin en hızlı modeli aynı zamanda ‘’X’’ eki de almış olan R7 1800X olacak. İşlemcide 8 çekirdek 16 izleğe L2+L3 toplamda 20 MB (4+16) önbellek eşlik edecek. 3.6 Ghz’lik taban frekansı ve 4.0 Ghz’lik boost clock değeriyle Intel’in Core i7-6900K modeliyle benzer performans sunması beklenen modelin TDP değeri ise 95 watt olacak. Fiyatının ise 499$ ila 699$ arasında olması bekleniyor. Geriye kalan R7 işlemcileri de yine 8 çekirdek 16 izlek sunacaklar ve 3.0 GHz-3.6 GHz arasında görev yapacaklar. Bu modellerin ise Core i7-7700K ve Core i7-6800K modellerine karşılık gelmesi bekleniyor.

R5 

R5 sınıfında ise en hızlı model olacak olan R5 1600X’te 6 çekirdek 3.5 GHz’lik taban ve 3.9 GHz’lik tavan frekansta görev yapacak. Sınıfta 6 çekirdekli modellerin yanı sıra 4 çekirdekli modeller de karşımıza çıkacak.Ailedeki en hızlı 4 çekirdekli işlemci olması beklenen R5 1400X modelinin 4 çekirdek 8 izlek konfigürasyonuyla karşımıza çıkması beklenirken çalışma frekansları hakkında net bir bilgi mevcut değil. Öte yandan R5 1600X adını alacak modelin Intel Core i5-7600K, R5 PRO 1600’ün Core i5-7600 ve R5 1500’ünse Core i5-7500’e denk bir performans sergilemesi bekleniyor.

R3

Ryzen ailesinin en alt seviyesini oluşturacak R3 modellerinin hepsi 4 çekirdeğe sahip olacak lakin sanal izlek desteği sunmayacaklar. Seride en hızlı model olarak karşımıza çıkacak olan R3 1200X diğerleriyle aynı çekirdek konfigürasyonu sunarken 3.4 GHz’lik taban frekansta ve 4.0 GHz veya daha yüksek bir tepe frekansta görev yapacak. İşlemci ailesinin Intel tarafındaki karşılığı ise Core-i3 ailesiyle Pentium ailesi olacaktır. TDP değerlerinin ve fiyatlarının ise diğer 2 sınıftan aşağıda olması bekleniyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.
AMD Ryzen işlemcilerinin modelleri ve çıkış tarihi sızdırıldı!
 

2 Mart'ta Duyurulabilir

Son olarak platforma dair gelen bilgilerin arasında çıkış tarihi de yer alıyor. Kaynağa göre Ryzen işlemcileri GDC 2017 etkinliğinde 2 Mart tarihinde duyurulacak. Bunun yanı sıra ilk başta bütün işlemcilerin duyurulması beklenirken sadece R7 ailesinin satışa sunulması bekleniyor. Tabi AM4 soketine sahip anakartlar da bu tarihten sonra raflardaki yerini alacaktır. Yeni anakartların özelliklerine ise bu haberimizden ve aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13021 kez okundu.
39 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd zen, amd summit ridge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim