Anlık Bildirim

AMD’nin Zen mimarisinin yeni mühendislik örnekleri sızdırıldı

Yeni gelen bilgilere göre AMD’nin Zen mimarisindeki amiral gemisi modeli Intel’in Extreme sınıfı işlemcileriyle benzer performans sunarken fiyat konusunda ise bizleri mutlu edeceğe benziyor.
AMD’nin Zen işlemci ailesini duyurmasını beklediğimiz şu günlerde işlemcilere ait bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen sızıntıdaki işlemci SR7 sınıfı ailesinden bir amiral gemisi modeli. İşlemci görünen o ki 3.2 GHz’lik taban frekansa ve 3.5 GHz’lik de turbo frekansına sahip. Daha önce gelen örnekte ise bu değerler 2.8 GHz’e 3.2 GHz şeklindeydi.
Yeni işlemcinin ID etiketi ise “AMD Eng Sample: 1D3201A2M88F3_35/32_N” şeklinde. İşlemcide daha önceden de bildiğimiz üzere 8 adet çekirdeğe 8 adet de sanal izlek eşlik ediyor. Bu son frekans artışı onu şu ana kadar sızan işlemcilerden en yüksek frekansta çalışanı yapmanın yanı sıra 8 çekirdekli i7 5960X Haswell-E işlemcisinin de önüne geçirmiş.

Öte yandan Geçtiğimiz günlerde gelen bilgilerden işlemcilerin SR3, SR5 ve SR7 sınıflarından oluşacağını ve SR7 ailesinin ocakta diğer iki sınıfın ise mart ayında duyurulacağını biliyorduk.

İddialı fiyatlar

Ayrıca gelen bilgiler arasında işlemcilerin fiyat etiketlerine dair bilgiler de mevcut ki tepe modelin 499$’lık fiyat etiketiyle satışa sunulacağı söyleniyor. Bu açıdan şayet gelen Zen işlemciler bilgilerdeki gibi bir performans sergilerse mükemmel bir fiyat performans oranı sunacağa benziyor. Ek olarak firmanın amiral gemisi modelin yanı sıra bir 349$’dan satışa sunulacak yine 8 çekirdekli bir SR7 modeli de olacak. SR5 ailesini ise 249$’dan satışa sucak olan firmanın SR3 ailesi ise 150$ fiyat etiketiyle karşımıza çıkacak ve iddialara göre i5/i7 sınıfı arası bir performansı i3 sınıfı işlemci fiyatına sunacak.
AM4 soketi taşıyan bir anakart

AM4 soket formundaki Summit Ridge ve Bristol Ridge işlemcilerinin arka tarafı.

Yeni soket ve yonga seti 

AMD’nin Zen mimarisinin yeni mühendislik örnekleri sızdırıldı Tam Boyutta Gör


Yeni işlemciler beraberinde yeni bir soketi de getiriyor. İddialara göre yeni AM4 soketi hem Bristol Ridge apularıyla hem de Summit Ridge kod adını taşıyan Zen işlemcileriyle uyumlu olacak. Bu sayede APU tabanlı bir sistem kuran bir kişi rahatlıkla Zen ailesine terfi edebilecek. Bu da yeni platformu rakibine göre bir kat daha cazip kılan bir etken.

AM4 soket formunu taşıyan anakartların çipsetleri ise üst seviyeye konumlanacak olan X370 yongasetinden ve orta seviyeye hitap eden B350 ve A320 modellerinden oluşacak.

Ek olarak bütün işlemciler PCI-e 3.0 desteği sunarken çift kanal DDR4 bellek kontrolcüsü ve bol L3 önbellek içerecek. Bununla birlikte USB 3.1 ve NVMe gibi güncel depolama teknolojilerini de destekleyecek. Modellerin özetle çekirdek sayıları 8 çekirdek 16 izlekle 4 çekirdek 8 izlek arasında olacak. Isıl tasarım güçleri ise 65 ile 95 watt arasında değişiklik gösterecek.
Dilerseniz konuyla ilgili galerimize de göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5061 kez okundu.
33 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim