Anlık Bildirim

AMD donanım tabanlı grafik kartı sanallaştırması FirePro Multiuser'ı duyurdu

Kurumların veya son kullanıcıların belirli ihtiyaçlar için farklı farklı bilgisayar alıp kullanması yerine güçlü bir donanım üzerinde sanallaştırma yoluyla birden fazla sistem kurabilmesi giderek önem kazanmaya başladı ve Sanal Masaüstü Yapısı - VDI olarak adlandırılan bu alana pek çok firmanın katkı yapmaya başladığına şahit olduk.

Ancak sanallaştırma sistemlerinde grafik işlemcileri ile içli dışlı olan kullanıcıların üst seviye bağımsız bir ekran kartı ayarında grafik gücüne ihtiyacı oluyor. Bu bakımdan sanal grafik kartı çözümleri önem kazanıyor. 

AMD'nin duyurduğu FirePro Multiuser grafik kartı sanallaştırması, bu ihtiyaca göre dizayn edilmiş. Tak bir kart üzerinde 15 kullanıcı grafik biriminin bölümlerini eşit olarak paylaşabiliyor. Ayrıca sanal makineye göre grafik kartı ve yerel bellek üzerinde özel birimler ayırabiliyor. FirePro Multiuser ile bunun yanında yerleşik olarak AMD ekran sürücülerine erişilebiliyor, OpenGL, DirectX ve OpenCL arayüzlerini kullanılabiliyor. 

Böylece bir kullanıcı yoğun çalışma bahanesiyle grafik kartının tüm gücünü kendisine ayıramıyor. Her kullanıcı ihtiyacına göre güç kullanabiliyor. Özellikle CAD/CAE gibi uygulamalar üzerinde çalışanlar için performans seviyesinin kabul edilebilir şekilde dağılımı iyi bir çözüm sunuyor. FirePro Multiuser teknolojisi VMware vSphere/ESXi 5.5 ve üzeri sistemlerle çalışacak şekilde geliştirilmiş. Ayrıca Horizon View gibi uzaktan kontrol protokolleri de destekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim