Anlık Bildirim

AMD'nin efsane mühendisi Samsung'a gidiyor, özelleştirilmiş yongaseti iddiaları alevlendi

Yerleşik x86-64 bit mimarisinin geliştirilmesine büyük katkı yapan efsane AMD mühendislerinden Jimmy Keller bundan sonra Samsung için ter akıtacak.
Hem AMD açısından hem de işlemci sektörü açısından önemli bir konuma sahip olan tecrübeli mühendis Jimmy Keller'in Mikroişlemci Çekirdekleri Şef Mühendis görevini yürüttüğü AMD'den ayrılmaya karar verdiğini buradan sizlere duyurmuştuk. Bir süredir sessiz kalan Keller bombayı patlatmak üzere. 

Jimmy Keller AMD bünyesinde iken Athlon mimarisi, K7 ve K8 projelerinin geliştirilmesinde hayati bir rol oynamıştı. Keller dünyanın ilk yerleşik x86-64 bit mimarisinin de geliştiricileri arasında yer alıyordu.

Başarıları AMD ile sınırlı kalmayan Keller, bir dönem de Apple'da A4 ve A5 yongasetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu. 2012 yılında yeniden AMD'ye dönen Keller, hali hazırda firma için önemli bir hamle olarak görülen Zen mimarisi üzerinde çalışıyordu. 

Gelen bilgilere göre Keller'in yeni rotası Samsung olacak. Ünlü mühendis Texas'taki Samsung Ar-Ge merkezinde çalışmaya başlayacak. Keller'in ne üzerine görev alacağı bilinmiyor ancak Samsung'un özelleştirilmiş yongaseti projesini üstleneceğine şüphe yok. 

Samsung'un gelecek yıl Exynos M1 veya 8890 adıyla özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeklerine sahip bir yongaseti piyasaya çıkacağı sıklıkla dile getiriliyor. Bununla birlikte firmanın Snapdragon 820 yongasetine kapılarını ardına kadar açtığı da biliniyor. Samsung'un hangi yongasetinde karar kılacağı merakla beklenirken, Keller'in gelişi ilk şıkkı öne çıkarıyor. 

Yongaseti mimarisinde büyük bir tecrübeye sahip olan Keller, Samsung için de önemli bir atılım olacaktır. Sadece yongaseti değil RAM ve NAND bellek teknolojilerinde de Keller'in tecrübesi farkını ortaya koyacaktır. Ayrıca Samsung'un özelleştirilmiş yongasetine çok büyük bir önem verdiği bu hamleden de belli oluyor. Bakalım Keller Samsung'a neler katacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3816 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim