Anlık Bildirim

AMOLED paneller ucuzluyor

AMOLED paneller maliyetleri nedeniyle daha çok üst seviye segmentteki akıllı telefonlarda kullanıyor. Samsung ise tesislerini geliştirerek, AMOLED maliyetlerini LCD seviyesine çekmeye çalışıyor.

Mobil cihaz pazarında farklı üreticilerin imzasını taşıyan pek çok ekran teknolojisi ile karşılaşıyoruz. Tüm mobil cihazlarda LCD, IPS LCD, AMOLED, Super AMOLED ve IGZO ekran teknolojilerinden mutlaka birisine yer veriliyor. Bunların arasında maliyet açısından en çok tercih edileni LCD ve IPS LCD ekranlar ancak Samsung'un yeni hamlesi AMOLED panelleri de bunların arasına ekleyebilir. 

AMOLED ekranlara kısaca değinmek gerekirse; Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode yani Aktif Matrisli Organik Işık Saçan Diyotlar anlamına gelen AMOLED ekranlar organik LED'lerden yapılıyor. AMOLED ekranlarda her bir piksel ayrı ayrı aydınlatılarak görüntü oluşturulduğu için arka aydınlatmaya gerek duyulmuyor. Siyah bölgeleri ekranı karartmaktan ziyade o bölgedeki pikselleri kapatarak karartan AMOLED ekranlar böylece çok daha az enerji harcıyorlar. AMOLED ekranlar parlaklık ve keskinlik konusunda LCD ekranlara oldukça yakın bir seviyede. 

AMOLED ekranlar maliyetli olduğu için genelde pazarda farklılaşmaya önem veren akıllı telefonlarda kullanılıyor. Meizu MX5, Moto X 2 gibi örnekleri görmek mümkün. Ayrıca Samsung'un daha canlı renklere sahip ve daha ince Super AMOLED ekranları da neredeyse tamamen kendi akıllı telefonlarında kullanılıyor. AMOLED ekranlar LCD ekranlara göre yüzde 30 daha pahalı. 

AMOLED ekran kullanmak istemeyenler için IPS LCD ekranlar iyi bir alternatif durumunda ve LG bu noktada öne çıkıyor. Samsung ise daha fazla müşteri çekebilmek adına AMOLED panellerde indirim yapmayı planlıyor. Yeni üretim tesislerinin faaliyete geçmesi sonrasında Samsung küçük ve orta boy AMOLED panel fiyatlarını yüzde 20 ucuzlatacak. Böylece Oppo ve Huawei gibi Çinli üreticilerin gelecek yıl AMOLED panel siparişlerini artırması sağlanacak. 

Samsung'un diğer bir hedefi de gelecek yıllardaki iPhone modellerinde AMOLED ekran kullanımı için Apple'ı ikna edebilmek. Maliyetler konusunda son derece hassas olan ve toplu sipariş iptalini bile göze alabilen Apple, bu hamle sonrasında LCD ekranlar ile hemen hemen aynı maliyete sahip AMOLED ekranları değerlendirmeye alabilecek. Bu da Samsung'un ekran tedariği konusunda rakibi LG ile arasındaki farklı açmasını sağlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3520 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung amoled display cheaper ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim