Anlık Bildirim
 
ROG MATRIX ailesini hem AMD hem de Nvidia cephesinde bir süredir devam ettirmeyen ASUS, Nvidia’nın Turing çözümleriyle birlikte üst seviye çözümlerini güncelledi. Tasarımıyla dikkat çeken kart performans olarak da zirveye oynuyor.


Modele ilk baktığımızda önceki kartlara göre ilk dikkatimizi çeken husus elbette ki fan sayısının 2’den 3’e yükseltilmesi ve diğer üreticilerde de olduğu gibi 3 slot kaplayan soğutucu bloğu oluyor. Soğutucu bloğunda ilginç bir detay olarak ASUS'un Infinity Loop olarak adlandırdığı bir nevi AIO sıvı soğutucu sayılabilecek sıvı soğutma sistemini gösterebiliriz.
Kapalı sistem bir tasarıma sahip olan Infinity Loop oldukça kompakt bir sıvı soğutma çözümü ancak donanım dünyasında ASUS'un çözümüne pek de sıcak bakılmıyor, efektif bir teknik olmadığı görüşü mevcut.

Daha dayanıklı ve performanslı soğutucu

Fanların tasarımındaki farkı farketmişsinizdir, Eksen Teknolojisi adı verilen tasarımı ile daha fazla hava basıncı elde edilen soğutucu çözümü ayrıca uzun ömürlülük açısından da IP5X toz dayanıklılık standartına uygun olarak üretilmiş.
Ayrıca soğutucu bloğun temas yüzeyinde gerçekleşen ısı transferini arttırmak için yüzeyi daha pürüzsüz hale getiren ASUS mühendisleri bu sayede kartın daha serin ve sessiz bir deneyim vadettiğini açıklamış.
Son yıllarda donanım dünyasında hakim olan RGB aydınlatmaya kartın hem ön yüzünde hem de arka tarafında yer verilmiş. Aura Sync RGB yazılımı ile kontrol edilebilen aydınlatmadan kartın donanımsal özelliklerine geçecek olursak kalbinde 12 nm üretim sürecinden geçen TU102-300/A GPU’su yer alıyor bu açıdan modeli benzerlerinden ayıran temel detay saat hızları.  
GPU’su 1815 Mhz’e kadar çıkabilen kartın stok haldeki 14.2 TeraFLOPS’luk hesaplama gücü böylelikle 15.7 TeraFLOPS’a yükselmiş, modeldeki GDDR6 bellekler ise 14 000 Mhz’lik frekansta görev yapıyor. Tabi tüm bu frekansların manuel hız aşırtma olmaksızın fabrika çıkışı hazır olarak gelmesi kartın hanesine ayrı bir artı olarak yansıyor.

Fiyatı 

Son olarak 2 adet 1.4 sürüm DP, 1 adet HDMI 2.0 portuna ve 1 adet de USB Type-C çıkışına sahip kartın fiyatını ne siz sorun ne de biz söyleyelim ancak merak edenler için 1600$ olduğunu belirterek sözlerimizi noktalayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim