Anlık Bildirim

Adventure Xpress'i denedik



Adventure Xpress'i denedik

Robot Unicorn Attack ve Castle Doombad gibi kendisine has görselliği ve oynanış mekaniği olan oyunların geliştiricisi Adult Swim bu kez renk eşleme-strateji-RPG ögelerini biraraya getirdiği Adventure Xpress oyununu iOS için kullanıma sundu ve biz de oyunu sizler için denedik. 

Renk eşleme türü Candy Crush gibi sayısız yapımda karşımıza çıkan ve adeta bağlayıcılığı olan bir tür. Adventure Xpress bu türe strateji ve RPG ögelerini başarılı bir şekilde ekleyerek öne çıkmayı başarıyor. 

Oyunda renk eşleme mekaniği rakip oyunlar ile hemen hemen aynı. En az üç aynı rengi eşleştirdiğiniz oyunda kombolar yaparak daha fazla puan ve para kazanıyorsunuz. Özel blokları eşlediğinizde ise satır veya sütunu tamamen götüren büyüler ortaya çıkıyor. Ancak burdan sonra oyun kendini farklılaştırıyor. 

Aslında amacınız renk eşlemeden ziyade tablonun üst kısmında duelloya tutuşan kahramanınızı korumak ve düşmanı da öldürmek. Sıra tabanlı bu duelloda yaptığınız eşlemenin puanına göre düşmana farklı sertlikte hamle yapıyorsunuz. Şansınız yaver gider ve çeşitli komboları tek seferde yaparsanız düşmanı tek vuruşta öldürecek kadar güç toplayabiliyorsunuz. Düşmanın can çubuğu sizden daha fazla ve bu yüzden stratejik düşünmek zorundasınız. Ayrıca düşmanınız zaman zaman bazı renklerden güç almaya başlıyor ve hemen bu renkleri eşleyerek kaybetmeniz gerekiyor. 
Adventure Xpress'i denedik
 

Oyuna karakterinizi seçerek başlıyorsunuz. Seviye geçtikçe yeni silah, zırh ve büyüler açılıyor. Elde ettiğiniz para ve pullarla bunları satın alıyor veya yükseltiyorsunuz. Silahların vuruş gücüne göre, zırhların da size verdiği cana göre seçim yapmanız gerek. Ayrıca silahta kaç taşın eşleşmesi gerektiği yazıyor. Bu sayıya eriştiğinizde sonraki hamleniz düşmana daha fazla zarar veriyor. Büyüler ise tablonun üst kısmına yerleşiyor ve aynı renkteki taşları eşleyerek bu büyüleri dolduruyorsunuz. 

Oyunda sayısız bölge ve 275'den fazla oyun noktası mevcut. Noktalarda zaman zaman küçük bosslar, bölge sonunda ise su, hava, toprak, buz gibi ögelerin büyük bossları geliyor. Düşmanların bir kısmı insan ve hamle yaparak öldürmeniz gerekiyor. Bir kısmı ise yaratık. Yaratıkların rengine göre tabloda taşları eşleştirdiğinizde vuruş gücünüz artıyor. 

Geliştirici firmanın karakteristiği gereği eğlenceli bir tasarıma sahip olan oyunda orta çağ ezgileri de eğlenceye ayrı bir tat katıyor. Oyunun ücretsiz olması da onu denemeye değer bir yapım yapıyor.

Adventure Xpress'i denedik
 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim