Anlık Bildirim

Her on akıllı televizyonun biri Android TV ile geliyor, lider Samsung’un Tizen’i

Yapılan bir araştırma her on akıllı televizyondan birinin Android TV işletim sistemi ile geldiğini ortaya çıkardı. Lider yüzde 21 oranıyla Samsung’un Tizen’i. Detaylar haberimizde.
Akıllı televizyon işletim sistemi istatistiği Tam Boyutta Gör
Akıllı televizyonlar artık kendilerine çok daha geniş bir yer ayırmaya başladılar. Strategy Analytics tarafından yapılan bir araştırma da hem akıllı televizyon satışları hem de en çok kullanılan akıllı televizyon işletim sistemlerini ortaya çıkardı. Global olarak televizyon pazarının yüzde 67’isine ulaşan akıllı televizyonlarda en çok kullanılan işletim sistemi Tizen.

Android TV yükselişte

Rapora göre dünyadaki her on akıllı televizyonun biri Android TV ile geliyor. Pazarın lideri Samsung Tizen OS ise her beş televizyondan birinden kendine yer bulmuş. Tüm firmaların oranları ise sırasıyla şu şekilde; Samsung Tizen yüzde 21, LG WebOS yüzde 12, Android TV yüzde 10 , Roku TV yüzde 4, Firefox OS yüzde 2. Pastanın yüzde 50 gibi oldukça büyük bir kısmı bu işletim sistemlerinden hiçbiri ile gelmeyen, diğer akıllı televizyonlara ayrılıyor.

Kısacası 2018 yılında 157 milyon adete ulaşan akıllı televizyonların işletim sistemi kanadında Tizen hakimiyeti var. Google’ın Android TV özelinde çalışmalarını artırdığı biliniyor. Hatta geçtiğimiz aylarda Android TV’li cihazların müşterilere iyi bir deneyim sunması için donanım standartları getirileceği haberi de paylaşıldı. Ancak şimdilik Samsung’un eli oldukça güçlü görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12328 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android tv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim