Anlık Bildirim

Amerika'nın en popüler akıllı telefon platformu; Android, geliştiricilerin gözdesi ise iOS

Samsung ve HTC'nin çıkardığı akıllı telefonlarla birlikte akıllı telefon pazarının Windows'u olma yolunda hızla ilerleyen Android, Mart ayı itibariyle Amerika'nın en popüler akıllı telefon platformu oldu.

Ünlü araştırma şirketi Nielsen'in yaptığı araştırmada, Android %37 ile Amerikan pazarındaki en büyük dilime sahip olurken; 6 ay önce %27.9 ile pazarın lideri olan iOS ise Mart ayında %27 ile Android'in en yakın takipçisi oldu. Bu ikiliyi %22 ile RIM takip ederken, önceki versiyonlarına göre büyük revizyon geçiren Windows Phone 7, ancak %10'luk dilime sahip olabildi.

Amerika'nın en popüler akıllı telefon platformu; Android, geliştiricilerin gözdesi ise iOS

Nielsen'in araştırmasının bir diğer sonucu ise kullanıcıların almayı planladıkları ürünlerle ilgili. Araştırmaya göre, Temmuz-Eylül 2010 tarihleri arasında %26 olan Android'li cihaz almayı planlayanların oranı Ocak-Mart 2011 tarihlerinde %31'e yükselirken; aynı dönemlerde iPhone almayı planlayanları sayısı %33'den %30'a geriledi. Fakat bu oranlara firma bazında baktığımızdaysa Apple'ın en çok tercih edilen ve tercih edilecek akıllı telefon üreticisi olduğunu görüyoruz.

Amerika'nın en popüler akıllı telefon platformu; Android, geliştiricilerin gözdesi ise iOS

Appcelerator tarafından yapılan bir başka araştırma ise Android'in hızla yayılıyor olmasına rağmen iOS'in, geliştiriciler açısından en çok tercih edilen platform olduğunu gözler önüne koyuyor. Araştırmaya katılan 2760 geliştiricinin %91'i iPhone'a uygulama geliştirmeyi tercih ederken; iPad için bu oran %86'a, Android'li akıllı telefonlar için %85'e, Android'li tabletler içinse %71'e düşüyor. Ayrıca, geliştiricilerin neredeyse 2/3'ü RIM, Nokia, Microsoft ve HP'nin geleceğini (akıllı telefon pazarında) parlak görmezken; bölünmüşlüğü Android'in en büyük problemi olarak görüyor.

Özellikle, iOS kullanıcılarının ücretli uygulamaları Android'li kullanıcılara göre daha çok tercih ediyor olması; geliştiricilerin iOS platformuna daha fazla ilgi duymalarının temel sebeplerinin arasında bulunurken; Android 3.0 Honeycomb'lu cihazların beklenen etkiyi göstermemiş olması, Eylül-Ocak aralığında ivme kazanan Honeycomb'a uygulama geliştirme ilgisinin 2011 ile düşüşe geçtiği görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7294 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, hp ve
4 etiket daha nokia google microsoft Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim