Anlık Bildirim

Analiz : Mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamaları zirvede

Analiz : Mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamaları zirvede

 Sayı itibariyle 2 milyon rakamını da geride bırakan mobil uygulama mağazaları, her gün yüz milyonlarca indirmeye şahit oluyor. Mağazaların en çok kazandıran oyunlar olsa da en çok ziyaret edilenler oldukça farklı.

Flurry tarafından yapılan bir analiz son dönemin yükselen trendlerini de göz önüne seriyor. Analize göre bu yıl en çok ziyaret edilen uygulamalar mesajlaşma ve sosyal ağ kategorisinde. WhatsApp ve LINE gibi mesajlaşma uygulamaları bu yıl adeta patlama yaptı ve çok hızlı bir şekilde kullanıcı sayısını artırdı. Mesajlaşma uygulamalarının yıl bazında artışı yüzde 200 civarında. 

Facebook'un mobil dünyaya olan yatırımı da sosyal ağ kullanımını tetiklemiş gibi görünüyor. Sosyal ağ uygulamaları yıl basında yüzde 149 dolayında kullanımını artırmış durumda. Bu ikisi haricinde kalan kategoriler yüzde 78 ve altında büyüme yaşamış.

Sadece 31 Aralık tarihinde uygulama kullanma sayısı 4.7 milyar adet. 2013 yılında ise toplamda 1.12 trilyon adet uygulama kullanımı olmuş. Bu yıl ise yeni rekorların kırılması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim