Anlık Bildirim

Analiz : iPad Air'in maliyeti 274$

Analiz : iPad Air'in maliyeti 274$

Apple'ın 1 Kasım itibariyle piyasaya sürmeye başladığı iPad Air önceki nesle göre daha hafif ve daha ince ama daha güçlü olması ile dikkat çekiyor. Piyasaya çıkışı ile iPad Air’in maliyet analizleri yapılmaya başlandı. Bunlardan birisi IHS firmasına ait. 

IHS, son olarak 3. nesil iPad modelinin maliyetini incelemişti. Bu incelemeye göre iPad Air daha ince ve daha az katman barındıran bir panel yapısı içeriyor. Böylece ekran Gorilla Glass cam ile tek bir panelden oluşuyor. Ancak bu fiyatı biraz artırıyor. Ekran 90$, dokunmatik parçalar 43$ olmak üzere toplamda 133$'lık bir maliyet mevcut.

Apple daha ince bir ekran için 1.88mm'lik paneller kullanırken, 3. nesil iPad'de arka aydınlatma amacıyla kullanılan 84 adet LED 36'ya indirildi. Ancak yeni LED'ler daha parlak ve enerji verimli olduğu için sayının azalması olumsuz bir etki yapmıyor.

Apple'ın A7 işlemcisinin üretim maliyeti ise 18$ olarak karşımıza çıkıyor. Qualcomm yapmı hücresel veri yongası 32$, bellek yongası 10$, depolama yongası 6$-90$ şeklinde sıralanıyor. iPad Air modelinin 16GB WiFi versiyonunun toplam maliyeti ise 274$ olarak belirlenmiş. 128GB WiFi+hücresel versiyonunun maliyeti ise 361$'a kadar çıkıyor.

Satış fiyatı olarak ise 16GB iPad Air WiFi modeli 499$ ile başlıyor ve 128GB iPad Air WiFi+hücresel modeli ile 929$'a yükseliyor. Bu bakımdan Apple'ın en düşük karı 225$ oluyor. Ancak bu rakamdan pazarlama, reklam, satış gibi pek çok masraf düşecek. Apple'ın iPad Air'de elde ettiği kar marjı yüzde 45 ve yüzde 61 arasında değişiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1619 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple ipad, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim