Anlık Bildirim

Analiz : iPhone 5 ve Galaxy S4 satışları panel üreticilerinin gelirlerini katlayacak

Analiz : iPhone 5 ve Galaxy S4 satışları panel üreticilerinin gelirlerini katlayacak

Bu yılın en çok satış yapacak iki modelinin iPhone 5 ve Galaxy S4 olacağına dair herkesin güveni tam. Tahminlere göre 150 milyon barajını geçecek olan bu ikili yıl sonunda tedarik zinciri firmalara da önemli katkılar yapmış olacak. 

DisplaySearch tarafından yapılan analize göre panel tedarikçileri bu yıl sonunda gelirlerde yüzde 55'lik bir artış bekliyor. Artışın bir kısmı ekran panellerinin maliyetindeki artıştan kaynaklanırken, büyük kısmı ise büyük ekranlı akıllı telefonların satışından kaynaklanıyor.

Panel tedarikçileri yıl sonunda 1.9 milyar ünite panel sevkiyatı yapacaklarını tahmin ediyor. Bu rakam içerisinde Galaxy S4 ve iPhone 5 yüzde 10 civarında bir dilime hakim olarak, gelirlere büyük katkı sağlayacak. 

Galaxy S3 modelindeki 4.8 inçlik 720p çözünürlükteki ekran Galaxy S4 modelinde 5 inçlik boyuta ve 1080p çözünürlüğe yükseldi. Modeldeki AMOLED ekran üzerinde dokunmatik panel barındırıyor. 

iPhone 4 modelindeki 960x640 piksellik 3.5 inç boyutundaki ekran ise iPhone 5 modelinde 4 inç boyutuna ve 1164x640 piksel çözünüğe yükseldi. Bu modeldeki düşük ısıda çalışan LTPS TFT LCD ekran ise dokunmatik katmanı içerisinde barındırıyor.

Bu yıl AMOLED ekranların birim fiyatı 48.36$'dan 49.37'a yükseldi. LTPS TFT LCD ekranların ise birim fiyatı 26.74$'dan 34.57$'a yükseldi. AMOLED ekranlar pazarın yüzde 37'sine hakimken, LTPS TFT LCD ekranlar da yüzde 36.1 paya sahip.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim