Anlık Bildirim

Analiz : iPhone 5c sanılanın aksine pazarda başarılı satışlar yapıyor

Analiz : iPhone 5c sanılanın aksine pazarda başarılı satışlar yapıyor

Geçen yıl Eylül ayında iPhone 5S amiral gemi modeli ile birlikte tanıtılan iPhone 5C, beklenen ilgiyi görmemiş ve stoklarda kaldığına dair pek çok analiz gündeme gelmişti. Ancak geçen yıl on çeyrek rakamları cihazın aslında başarılı satışlar yaptığını ortaya koyuyor.

Satış kaynaklarından elde edilen rakamlara göre, geçen yılın son çeyreği itibariyle 51 milyon satış yapan iPhone modellerinin 31.9 milyon iPhone 5S, 12.8 milyon iPhone 5C ve 6.4 milyon iPhone 4S şeklinde sıralandığı belirtiliyor. 

iPhone 5C modelinin her ne kadar iPhone 5S modeline göre düşük kaldığı görülse de pazardaki diğer rakiplere göre rakamlar başarılı kabul ediliyor. 

Geçen yıl son çeyreğinde toplam Nokia Lumia satışları 8.2 milyon adet olarak gerçekleşmişti. Samsung'un önceki amiral gemi modeli Galaxy S4 9 milyon satış yaparken, LG G2 modeli de 2.3 milyon satış rakamına ulaştı. BlackBerry ise yine toplamda 6 milyon akıllı telefon satabildi.

Rakamlara bakıldığında iPhone 5C modelinin LG G2'yi 4'e, BlackBerry firmasını ise 2'ye katladığı görülüyor. Yine Galaxy S4 ve Nokia Lumia ailesini açık ara geride bırakıyor. 

Kaynaklar stoklarda 3 milyon iPhone 5C modeli kalsa da tüketicilerin ilgi göstermeye devam ettiğini belirtiyor. Özellikle kış tatili dönemindeki indirim ve 8GB iPhone 5C versiyonu ile yılın ilk çeyreğinde modelin satışlarını 10-12 milyon arasında tutacağı öngörülüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1067 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 5S ve iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim