Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Apple MacBook Pro ailesi yenilendi: işte görüntüler ve özellikler

Apple, merakla beklenen yeni MacBook Pro modellerini yeniledi. Yeni modeldeki en ilgi çekici detay ise Touch Bar adı verilen dokunmatik OLED ekran oldu. İşte ürün hakkındaki her şey:
Apple’ın 2012 yılından bu yana radikal bir tasarım değişikliğine gitmediği MacBook Pro modeli sonunda yenilendi. 4 yılın ardından cihaz çok önemli bir yeniliği de beraberinde getiriyor. Apple, yeni MacBook Pro’ya Touch Bar adı verilen bir dokunmatik OLED ekran yerleştirmiş. Bu alan, daha önceki ses açma kısma, ekran parlaklığını ayarlama gibi tuşların yerinde ve bu butonların görevlerine ek olarak kişiye özel kısayollar ile zenginleştirilebiliyor. İşletim sistemi ile tam manasıyla entegre çalışan Touch Bar, ekranda değişen uygulamalara veya işlevlere göre otomatik olarak değişiyor ve farklı kısayolları ekrana  taşıyor.

Bunun yanı sıra MacBook Pro’da artık TouchID de yer alıyor. T1 işlemci ile desteklenen parmak izi kontrolcüsü, güvenlikten ve performanstan taviz vermeden görevini yerine getiriyor. Bu alan Apple Pay ile ödemeler için de kullanılabilecek. Bu hamle ile iPhone’un ve iPad’in ardından Mac tarafına da parmak izi okuyucusu eklenmiş olacak. Ayrıca butterfly key denilen yeni nesil mekanizmaya sahip klavye, basınca duyarlı trackpad gibi önemli yenilikler önceki versiyonlarda olduğu gibi güncel modellerde de yer alıyor.

MacBook Pro kullanıcılara 13inç ve 15nç ekrana sahip iki ayrı boyutta sunuluyor. 11inçlik model ise yerini 12inçlik MacBook’a bıraktığı için yine mevcut değil. Bunun yanında ilgi çekici ayrıntılardan bir tanesi de 15inçlik modelin grafik tarafında AMD imzasını görmemiz olmuş. 

Yeni MacBook Pro Özellikleri

Yeni MacBook Pro modellerinin diğer teknik detayları ise şöyle: 
  • 13inç MacBook Pro %17 daha ince yani 14,9mm, %23 daha sessiz ve 1,36kg ağırlığında. Bir önceki modelin yarısından daha hafif.
  • 15inç MacBook Pro ise 15.5mm ve %14 daha ince. %20 daha sessiz 1.8kg ağırlığında.
  • Cihaz üzerinde USB-C yuvaları bulunuyor.
  • Touch Bar, MacOS işletim sistemindeki yerleşik tüm uygulamalar ile entegre çalışıyor mu kesinlik kazanmış değil ancak çok büyük bir çoğunluğu ile çalıştığı belirtiliyor.
  • MacBook Pro’nun ekranı bir önceki nesile kıyasla %67 daha parlak, %67 daha yüksek kontrast sunuyor ve %25 daha fazla renk yansıtabiliyor. Üstelik tüm bunlara rağmen 12inçlik MacBook’ta olduğu kadar ince.
  • 15inçlik modelde altıncı nesil Intel Core i7 (Skylake, dört çekirdekli) işlemci yer alıyor.
  • 15inçlik modelin GPU tarafında ise AMD Radeon Pro harici ekran kartı yer alıyor ve 4GB VRAM’e sahip.
  • Kullanıcılar aynı modele cihaza 2TB’a kadar Superfast SSD ekleyebiliyor.
  • 13inç ekranlı modelde ise Intel Core i5 ve i7 işlemci seçeneği yer alıyor. Bu versiyonda Intel Iris entegre GPU mevcut ve aynı şekilde Superfast SSD ile satın alınabiliyor.
  • Cihazın üzerinde 4 adet USB-C portu ve bir adet kulaklık çıkışı yer alıyor. Dört yuvadan herhangi biri ile bilgisayar şarj edilebiliyor.
  • Final Cut Pro Tocuh Bar kısayolları ile güncelleniyor. Ayrıca Adobe da Photoshop ve diğer bazı uygulamaları için Touch Bar entegrasyonuan sahip sürümler yayınlayacak. 
  • Microsoft Office ürünleri de Touch Bar uyumlu olarak çalışıyor.
Tamamen geri dönüştürülebilir ve arsenik, civa gibi malzemeler olmadan çevreci materyaller kullanılarak üretilen MacBook Pro, ekranından kasasında kullanılan malzemelere kadar tamamen çevreci bir yapıda.

Yeni MacBook Pro Fiyatları 

  • 3.1 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.0 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip 13 inç MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı 5999 TL ve bugün satışa sunuluyor.
  • 3.3 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.9 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, çığır açıcı Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 13 inç MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı 7199 TL ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak.
  • 3.5 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.6 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciye, 16 GB belleğe ve 256 GB flash depolamaya sahip, çığır açıcı Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 15 inç MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı 9499 TL ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13230 kez okundu.
53 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
macbook pro, MacOS ve
2 etiket daha macbook pro 2016 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim