Anlık Bildirim

Apple, bileşen maliyetlerini düşürmek için uğraşıyor

Firmanın, iPhone 7 / 7 Plus modelleri için bileşen maliyetlerini yüzde 20 civarında düşürmeye çalıştığı dile getiriliyor. Bu bakımdan, Tayvanlı tedarik zinciri firmalar ile sıkı pazarlıklar başladı.

Bu yıl ekonomik belirsizliklerin de etkisiyle iPhone satışlarında düşüş başladı. Yeni iPhone modellerinin de beklenen etkiyi yapamayacağını düşünen Apple, kar marjını yüksek tutmak için alternatif yöntemler aramaya başladı.

Firmanın, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için bileşen maliyetlerini yüzde 20 civarında düşürmeye çalıştığı dile getiriliyor. Bu bakımdan, Tayvanlı tedarik zinciri firmalar ile sıkı pazarlıklar başladı. Sadece döküm ortağı TSMC ve kamera modüllerini sağladığı Largan Precision, yeni stratejinin dışında kalıyor.

Apple, bileşen maliyetlerini azaltarak kar marjını yukarı çekmeyi ve böylece düşen satışların etkisini bir nebze gidermeyi amaçlıyor. Apple ayrıca, Tayvanlı üreticilerin yerine aynı kalitede ancak daha ucuza üretim yapan Çinli firmaları ile ortaklık kurmayı da planlıyor.

Genelde ilk aylarda satış patlaması yapan yeni iPhone modellerinin, bu yıl yüzde 30 civarında daha az sipariş alması bekleniyor. Ayrıca geçen yıl aynı döneme göre üçüncü çeyrek rakamlarında da düşüş yaşanacak. Bugüne kadar seyreden yüksek çizgi düşünüldüğünde, gerçekten önemli bir düşüş yaşandığı görülüyor.

Bileşen maliyetlerinin düşürülmesi, elbette dolaylı olarak fabrika çalışanlarına yansıyor. Dev üretim tesisleri, maliyetleri düşürme adına işçilerin yevmiyelerinden kesintiler yaparak, bu süreçten en az hasarla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Hali hazırda zaten eleştiri konusu olan işçi maaşları, Apple’ın baskısıyla daha sıkıntılı hale gelebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6591 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iphone 7 plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim